Tikrinant patalpas taip pat aptikta maisto produktų, kurie buvo išdėlioti įtartinai ir ne tam skirtose vietose: induose lauke, padėti ant žemės bei darbuotojų buitinėse patalpose ant spintos ir pan.
Inspektoriai taip pat nustatė, kad patikrinimo dieną, patiekalų gamyboje buvo naudoti kiaušiniai, tačiau specialistai pastebėjo, jog kiaušinių plovimo indai buvo sausi ir nenaudoti. Taigi padaryta išvada, jog kiaušiniai nebuvo tinkamai nuplauti, kaip turėtų būti pagal maisto saugos reikalavimus.
Daržovių ir termiškai neapdorotos mėsos pjaustymo peiliai sumaišyti, laikomi ne tose darbo zonose. Nustatyta, jog netinkamai tvarkomos maisto atliekos. Grindų valymo inventorius laikomas prie maisto gamybos inventoriaus. Aptikta ir nešvari, susidėvėjusi elektros instaliacija, atviri, korozijos pažeisti vamzdynai, drėgmės pažeistos sienos.
Beveik dvigubai viršytas cukraus kiekis
Taip pat nustatyti ir vaikų maitinimo organizavimo pažeidimai – vaikams, alergiškiems pienui, žuviai bei riešutams nėra pritaikyto specialaus valgiaraščio, vaikų maitinimui naudojamų batonėlių cukraus kiekis viršytas beveik dvigubai nei leidžiama.
Tikrinant progimnaziją, inspektoriai aptiko ir kituose miestuose jau besikartojančią situaciją: prie pastato įėjimo, lauke rasti padėti ant žemės, galimai darbuotojų asmeninėms reikmėms paruošti išsinešti, daugiau nei 1 kg virtų ryžių, 3 kg virtų perlinių kruopų, valytų bei supjaustytų bulvių, kurių indas buvo galimai slepiamas po kartoninėmis dėžėmis.
Šalia šių produktų buvo padėtas neženklintas kibiras su maisto atliekomis. Tačiau tai dar ne viskas – darbuotojų buitinėse patalpose rastos 2 dėžutės, po 800 g ekologiško kietojo sūrio, kuris pagal remiamą ES ir LR valstybės pieno ir pieno produktų vartojimo skatinimo programą turėjo būti išdalintas vaikams.
Apie šio patikrinimo rezultatus informuota miesto savivaldybė. VMVT Priežiūros skyriaus pareigūnų sprendimu, uždrausta tiekti į rinką bei įmonė įpareigota sunaikinti 21 kg maisto produktų. Atsakingiems asmenims – bus taikoma administracinė atsakomybė.