Sportas gyvai
06 17 /22:33

„Darbiečiai“ nusprendė nesijungti su Regionų partija, rinkimuose dalyvaus savarankiškai

Darbo partijos taryba pirmadienį nutarė nejungti politinės jėgos su Lietuvos regionų partija ir artėjančiuose Seimo rinkimuose dalyvauti savarankiškai.
Valentinas Bukauskas
Valentinas Bukauskas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„65 proc. tarybos narių buvo prieš ir tik 35 proc. už. Nedarysime jokių susijungimų. Seimo rinkimuose tiek daugiamandatėje, tiek vienmandatėse dalyvausime savarankiškai“, – BNS sakė laikinasis partijos pirmininkas Valentinas Bukauskas.

„Daugeliui žmonių pas mus Darbo partija yra pirma partija, jie veikia savo regionuose ir nori toliau dalyvauti, toliau atstovauti, nenori nusišalinti ir bėgti nuo atsakomybės, išsivaikščioti“, – pridūrė jis.

Pokyčius „darbiečiai“ svarstė po nesėkmingų prezidento ir Europos Parlamento (EP) rinkimų. Iš partijos pirmininko posto praėjusią savaitę dėl to pasitraukė Seimo narys Andrius Mazuronis.

Be to, partiją neseniai paliko ilgametis jos narys, parlamentaras Viktoras Fiodorovas. Tokį sprendimą kiek anksčiau priėmė ir Seimo narė Ieva Kačinskaitė-Urbonienė.

Pasak V. Bukausko, liepos 20 dieną šaukiamas Darbo partijos suvažiavimas, jo metu bus išrinktas nuolatinis partijos pirmininkas, valdymo organai, bus patvirtintas sąrašas Seimo rinkimų daugiamandatėje apygardoje ir kandidatai vienmandatėse apygardose.

„Darbiečius“ neseniai supurtė teisėsaugos atliekamas tyrimas dėl galimo daugiau nei 500 tūkst. eurų įgijimo apgaule imituojant ir nevykdant EP narių padėjėjų darbo funkcijų. Dėl to buvo atliktos kratos „darbiečių“ būstinėje.

Vienintelis partijos atstovas EP yra kadenciją baigiantis buvęs politinės jėgos lyderis Viktoras Uspaskichas, susistabdęs narystę partijoje.

Birželį EP rinkimuose Darbo partija surinko 1,62 proc. balsų ir mandatų neiškovojo, gegužę tuometinis „darbiečių“ pirmininkas A. Mazuronis prezidento rinkimuose gavo 1,38 proc. balsų ir liko priešpaskutinis.

„Politika yra toks kelias – būna nuosmukių, būna pakilimų“, – sakė V. Bukauskas.

„Natūralu, kad oponentai laidoja“, – pridūrė jis.

V. Bukauskas tvirtino, kad partijos taryba nesikalbėjo apie galimą V. Uspaskicho sugrįžimą.

Seimo rinkimai vyks spalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius