Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 26

Darbo partijos frakcija kreipsis į Konstitucinį teismą dėl privalomojo darbuotojų testavimo

Seimo Darbo partijos frakcija organizuoja kreipimąsi į Konstitucinį teismą dėl antradienį, kovo 23-ią dieną, priimto Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pataisų, įteisinančių privalomą darbuotojų testavimą, atitikimo Konstitucijai. Minėtas kreipimasis šiuo metu yra ruošiamas, renkami Seimo narių parašai, rašoma partijos išplatintame pranešime žiniasklaidai.
Covid-19 patikros punktas Vilniaus oro uoste
COVID-19 patikros punktas / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Pasak kreipimosi iniciatoriaus, Seimo nario Aido Gedvilo, kyla pagrįstų abejonių, ar prievolė į darbą turintiems grįžti darbuotojams testuotis nepažeidžia Konstitucijoje įtvirtintų dirbančiųjų teisių.

„Aš balsavau prieš priverstinį dirbančiųjų testavimą tiek pateikimo, tiek priėmimo stadijose. Niekada nepalaikiau ir nepalaikysiu neišdiskutuotų sprendimų, ribojančių žmogaus laisves ir prigimtines teises. Ir, svarbiausia, prieštaraujančių pamatiniam šalies įstatymui – Lietuvos Respublikos Konstitucijai. Mūsų valdantieji sukuria precedentą, kuriuo paminami konstitucinės demokratijos principai. Dėl šios priežasties ir inicijuoju mūsų frakcijos kreipimąsi į Konstitucinį teismą“, – sako Seimo narys Aidas Gedvilas.

15min primena, kad Vyriausybė patvirtino specialybes, kurių atstovams bus privaloma pasitikrinti, ar neserga COVID-19. Prieš grįždami į darbą vieną kartą pasitikrinti turės pardavėjai, kirpėjai, pramogų ir kitų sričių, kurioms pritaikyti karantino ribojimai, atstovai. Periodiškai tirtis turės medicinos, socialinių paslaugų, švietimo sektorių darbuotojai bei vaistininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito