Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 04 19 /11:19

Darbo partijos valdyba siūlo stabdyti S.Bucevičiaus narystę

Darbo partijos valdyba antradienį kreipėsi į partijos prezidiumą, siūlydama laikinai sustabdyti Seimo nario Sauliaus Bucevičiaus, pareiškusio, kad rinkimuose nekandidatuos su Darbo partija, narystę.
Saulius Bucevičius
Saulius Bucevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pats S.Bucevičius BNS sakė, kad jo pasitraukimas iš partijos jau anksčiau buvo derintas su frakcijos Seime seniūnu ir žadėjo antradienį pateikti pareiškimą dėl išėjimo iš partijos.

„Nereikia nė valdybos – aš jau pasakiau ir tą pats padarysiu. Jeigu su frakcijos seniūnu mes buvome kalbėję, kad šiandien aš tuos savo pareiškimus padarau ir šiandieną jie nuo labo ryto susirinkę svarsto, tai aš jiems palengvinsiu tai, ką buvau sakęs ir šiandien pareiškimas bus pateiktas“, – sakė S.Bucevičius, kuris patvirtino, kad pareiškimą teiks ne dėl stabdymo, o dėl išėjimo iš partijos.

S.Bucevičius yra sulaukęs Liberalų sąjūdžio pasiūlymo tapti jų kandidatu. Pasak politiko, tai palankiai vertina ir jo vadovaujamas Darbo partijos Akmenės rajono skyrius.

S.Bucevičius yra sulaukęs Liberalų sąjūdžio pasiūlymo tapti jų kandidatu. Pasak politiko, tai palankiai vertina ir jo vadovaujamas Darbo partijos Akmenės rajono skyrius. Vis dėlto galutinį sprendimą dėl kandidatavimo jis žada priimti per šią savaitę.

„Tiek skyrius, tiek aš turime iš Liberalų sąjūdžio Akmenės siūlymą pasiūlymą. Mes esame jau kalbėję ta tema su Akmenės skyriumi ir po savo sustabdymo, matyt, per šią savaitę priimsime galutinį sprendimą“, – kalbėjo Seimo narys.

Darbo partijos pirmininkas Valentinas Mazuronis BNS sakė, kad sprendimas stabdyti S.Bucevičiaus narystę priimtas nesulaukus jo paties veiksmų.

„Saulius ir viešoje erdvėje yra pasisakęs ne kartą, kad nesirengia eiti su Darbo partija, ir panašiai. Aš vakar lankiausi Akmenėje ir buvome susitikę su dalimi skyriaus ir tas procesas – iš vienos pusės komunikavimo viešai, kad aš neisiu, ir iš kitos pusės nepadarymo realių dalykų, kad reikėtų apsispręsti, kad neini, ir neiti – jis negali tęstis amžinai“, – antradienį sakė V.Mazuronis.

Jis pripažino, kad S.Buvevičiui nusprendus jungtis prie liberalų, su juo greičiausiai išeis ir dalis Akmenės skyriaus.

„Aš manau, kad tikrai dalis žmonių matomai išeis su Sauliumi. Logiška, jis yra kūrėjas, jis yra dirbęs su tais žmonėm. (...) Aš į tuos dalykus žiūriu normaliai. Dalis išeis, dalis pasiliks ir dirbsim kartu“, – galimų pokyčių nesureikšmino V.Mazuronis.

S.Bucevičius tris kadencijas į Seimą buvo išrinktas Akmenės-Joniškio vienmandatėje rinkimų apygardoje kaip Darbo partijos kandidatas. Parlamente jis dirba nuo 2004 metų.

Seimo rinkimai vyks šių metų spalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas