Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 06 23

Daugiabučio Kaune gyventojai už šviesą laiptinėje gavo didesnes sąskaitas nei už elektrą bute

Birželį sulaukę sąskaitų už komunalines paslaugas, vieno daugiabučio Vilijampolėje gyventojai liko nustėrę – jei iki tol jie mokėdavo po 1,3 euro už šviesą bendrose patalpose, dabar teks susimokėti net 16 kartų didesnes sumas. Ypač absurdiška tai, kad už kelias lemputes laiptinėje visi paklos daugiau nei už išnaudotą elektrą butuose. „Ignitis“ paaiškino, kas nutiko.
Šviesa daugiabučio laiptinėje
Šviesa daugiabučio laiptinėje/ Asociatyvi nuotr. / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

50 butų turinčiame name Vilijampolėje gyvena daug pensininkų, skaičiuojančių kiekvieną eurą. Tad nenuostabu, jog išvydę birželį pateiktas sąskaitas, daugelis liko itin nepatenkinti – iki tol už elektrą bendro naudojimo patalpose kiekvienas butas mokėdavo maždaug po 1,3 euro, o dabar teks pakloti net po 18 eurų.

Šio daugiabučio gyventojai Lidijai (vardas pakeistas) nesuprantama ir dar viena sąskaitos eilutė – „Visuomeninis elektros tiekimas“, už kurį pensininkė priversta kas mėnesį atseikėti dar apie 15 eurų.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Šviesa daugiabučio laiptinėje/ Asociatyvi nuotr.
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Šviesa daugiabučio laiptinėje/ Asociatyvi nuotr.

„Neturiu jokių skolų, tai už ką tiek moku? Skambinau būsto administratoriui – šis nukreipė į „Ignitis“, o „Ignitis“ nukreipia į būsto administratorių“, – piktinosi moteris.

Jos kaimynė Jolanta teigė taip pat sulaukusi labai keistos sąskaitos. Absurdiška jai ne vien tai, kad už apšvietimą laiptinėje vietoj įprastų 1,3 euro teks pakloti 18,42 euro, bet ir tai, kad sąskaita už bute, kur veikia daug elektronikos prietaisų, išnaudotą elektrą yra net mažesnė.

„Elektros gegužę bute, kuris užima 51 kv. m, išnaudojau už 12 eurų, o čia už laiptinę mokėti teks 18. Yra kaimynų, kurie sulaukė dar didesnių sumų – 21 ir 23 eurų“, – stebėjosi Jolanta.

Nenurašo rodmenų

Kaip 15min paaiškino UAB „Kauno butų ūkis“ administravimo direktorė Danutė Razgūnienė, „Ignitis“ kiekvieną mėnesį teikia „Kauno butų ūkiui“ duomenis apie daugiabučiuose namuose suvartotus el. energijos kiekius už bendrosioms namo reikmėms sunaudotą elektros energiją. Tuomet „Kauno butų ūkis“ proporcingai patalpų savininkų bendrosios dalinės nuosavybės daliai apskaičiuoja įmokas už bendrosioms namo reikmėms sunaudotą elektros energiją pagal „Ignitis“ pateiktus duomenis.

Pasak bendrovės atstovės, „Kauno butų ūkis“ nenurašo ir nedeklaruoja el. apskaitos prietaisų rodmenų, kadangi administratoriui nėra numatyta tokia prievolė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas