Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 07

Daugiau kaip pusšimtis jaunuolių vasarą pradeda Lietuvos kariuomenės Karinėse jūrų pajėgose

Birželio 7 d. Karinių jūrų pajėgų Logistikos tarnyboje nuolatinę privalomąją pradinę karo tarnybą pradeda 60 karių. Apie 14 jaunuolių tarnybą pasirinko savo noru, o 46 į šaukiamųjų sąrašą patekę jaunuoliai pasirinko tarnybą atlikti pirmumo tvarka. Galime didžiuotis jaunuolių sąmoningumu bei pilietiškumu, nes tarp tarnybą pradedančiųjų nėra privaloma tvarka šaukiamų karo prievolininkų. Jaunuoliai tarnybą atliks Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Logistikos tarnyboje, Klaipėdoje, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Šauktiniai
Šauktiniai / Lietuvos kariuomenės nuotr.

Karinių jūrų pajėgų Logistikos tarnyba atsakinga už materialinių priemonių, ekipuotės ir amunicijos apskaitą bei išdavimą padaliniams, karių ir krovinių transportavimą, padalinių karių maitinimą, taip pat atlieka laivų ir statinių techninės būklės priežiūrą, ginkluotės ir transporto priemonių remontą.

Per pirmuosius tarnybos mėnesius kariai įveiks bazinį kario kursą. Jo metu bus supažindinti su taktikos, inžinerijos, topografijos, rikiuotės, medicinos principais, taip pat ginklais bei daugeliu kitų kariuomenės aspektų, kuriuos vėliau gilins jau padalinio sudėtyje. Po tarnybos jaunieji kariai galės pretenduoti į profesinę karo tarnybą, kiti bus įtraukti į Lietuvos kariuomenės aktyvųjį rezervą.

Šiemet į tarnybą dar planuojama pašaukti apie 3600 jaunuolių. Gausiausiai Lietuvos kariuomenės dalinius būsimi Tėvynės gynėjai užpildys vasarą ir rudenį. Artimiausias išvykimas į Lietuvos kariuomenės dalinius numatomas birželio 28 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas