Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 15

52-ejus metus akušere Kaune dirbanti Sigutė: „Kuo daugiau dirbi, tuo daugiau nebesupranti, kaip toje gamtoje yra“

46-eri metai vienoje darbovietėje – beprotiškai daug. Būtent tiek metų legendiniuose P.Mažylio gimdymo namuose darbuojasi akušerė Sigita Satkevičiūtė, meiliai savų vadinama Sigute. Neįtikėtina, bet neseniai Sigutės kolege tapo mergina, kurios atėjimą į šį pasaulį ji kadaise ir priėmė! Be mylimos darbo vietos ilgiausiai ši medikė teištveria 3 dienas: jei nereikia darbuotis su gimdyvėmis, užsuka palaistyti pačios pasodintų, gimdymo namus puošiančių gėlių.
Sigita Satkevičiūtė
Sigita Satkevičiūtė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Sigita akušere dirba daugiau nei pusamžį, keliauja, puoselėja mūsų gimdymo namų gėlynus, niekada neatsisako papildomai pabudėti, pagelbėti kolegei. Patikimas, paprastas, nuoširdus žmogus. Visi vadina Sigute. Dar labai jauna, iki pradėdama studijuoti akušeriją, ji dirbo prancūzų kalbos mokytoja“, – taip savo ilgametę darbuotoją, berods, rekordininkę, 15min žurnalistei pristatė P.Mažylio gimdymo namų Kaune vadovas Tomas Biržietis.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Tomas Biržietis
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Tomas Biržietis

Pirmajam savo gyvenimo interviu žiniasklaidai Sigita sutiko nė kiek nebandydama išsisukinėti. Juk kalbėti apie mylimą darbovietę, kurioje praleisti beveik 5 dešimtmečiai, jai – vienas malonumas.

Greitai įsitikinau tuo, ką sakė gimdymo namų vadovas: Sigutė – itin šilta, miela, pozityvi ir energijos kupina asmenybė. Net nepasakytum, kad jau 74-uosius metus skaičiuoja.

Karolinos Stažytės nuotr./P.Mažylio gimdymo namų terasa
Karolinos Stažytės nuotr./P.Mažylio gimdymo namų terasa

Su pašnekove prisėdome viršutiniame gimdymo namų aukšte, terasėlėje, iš kurios atsiveria nuostabi Žaliakalnio panorama. Jauku. Sigita prisipažino, kad kartą čia net yra likusi nakvoti.

Karolinos Stažytės nuotr./P.Mažylio gimdymo namų terasa
Karolinos Stažytės nuotr./P.Mažylio gimdymo namų terasa

„Visi juokėsi. Vienas gydytojas net ryte sakė kolegoms: „Ar negirdėjot, kaip Sigita knarkia?“ – besišypsodama prisiminė pašnekovė. – Bet taip tik kartą buvo. Užtrukau, o po to ryte vėl eiti į darbą. Galvoju, ką aš čia dėl tų kelių valandų eisiu namo, pasilikau.“

– Girdėjau, kad jus visi Sigute vadina.

Visaip. Ir Siga. Tėvai Sigute vadindavo nuo mažumės. Dar kita Sigutė gimdymo namuose yra, tai, sakau, ana – Sigutė, nes mažytė, smulkutė, o aš tai – Siga. Juk tokių metų (nusijuokė).

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Sigita Satkevičiūtė
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Sigita Satkevičiūtė

– Ar iš to, kaip jus pavadina, suprantate, ką apie jus galvoja? Jeigu Sigute, tai jau labai jūs patinkate tam žmogui, jei Siga arba Sigita...

– Viskas priimtina, bet kokiu atveju nepykstu. Mama tik užpykus buvo: tavo vardas ne Siga. Dauguma Sigute vadina. Žinot, čia man – kaip gimtieji namai, su kolegomis lyg giminės patapę. Šitiek metų atidirbusi.

– Kiek tų metų suskaičiuojat?

– Oi... Akušere pradėjau dirbti nuo 1972-ųjų, kuomet Kauno klinikose atidarė akušerijos korpusą.

– Tai jūs priklausote pirmajai Kauno klinikų akušerijos korpuso kartai?

– Taip, taip. Iš pradžių tie, kurie gerai mokėsi, ėjo pirmais numeriais, o po to, norint užpildyti, jau ėjo ir prasčiausi. 3 grupės buvo po 30. Dabar jau tiek nebereikia, tokios paklausos nebėra.

O į P.Mažylio gimdymo namus darbuotis atėjau 1978 m. Taigi Kauno klinikose išdirbau 6-erius metus, iš viso akušere jau darbuojuosi 52-ejus metus. Šių metų lapkritį man sukaks 74-eri.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Prano Mažylio gimdymo namai
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Prano Mažylio gimdymo namai

– Įspūdinga. Vienoje darbovietėje – 46-eri metai. Sulauksite P.Mažylio gimdymo namuose solidaus 50-mečio jubiliejaus?

– Jeigu sveikata ir administracija leis (nusijuokė). Labai myliu šią ligoninę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas