Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 04

Dėl 100 eurų „gyvenimą susigadinęs“ Gintaras Bagužis tapo Plungės rajono savivaldybės administracijos direktoriumi: „Bus proga reabilituotis“

Buvęs Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Migracijos valdybos viršininkas Gintautas Bagužis nuo antradienio pradeda dirbti Plungės rajono savivaldybės administracijos direktoriumi. Jis pats neslepia į šį darbą žiūrintis kaip į progą reabilituotis po pagal laidavimą nutraukto ikiteisminio tyrimo dėl kyšininkavimo. Šiame tyrime G.Bagužis pripažino kaltę.
Gintaras Bagužis
Gintaras Bagužis / Facebook.com nuotr.

Plungės rajono savivaldybės taryba dėl naujo administracijos direktoriaus skyrimo balsavo praėjusią savaitę.

Savivaldybės meras liberalas Audrius Klišonis 15min tikino, kad slaptame balsavime G.Bagužis sulaukė 15 iš 22 dalyvavusių tarybos narių palaikymo ir nuo antradienio pradės dirbti.

A.Klišonis neslepia, kad jo sprendimą administracijos direktoriumi teikti G.Bagužio kandidatūrą lėmė ir sena pažintis.

„Variantų galėjo būti visokių, bet aš patį Gintarą pažįstu gana seniai ir, mano supratimu, jis kompetentingas žmogus, galėtų eiti šias pareigas“, – teigė A.Klišonis.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Audrius Klišonis
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Audrius Klišonis

Aš patį Gintarą pažįstu gana seniai ir, mano supratimu, jis kompetentingas žmogus, galėtų eiti šias pareigas, – sakė Plungės meras.

Klausiamas, ar nekilo abejonių dėl kandidato reputacijos, Plungės meras tikino, kad ši tema buvo aptarta G.Bagužio susitikime su valdančiosios koalicijos nariais, kur jis esą atsakė į visus klausimus ir įrodė galįs eiti administracijos direktoriaus pareigas.

Pats G.Bagužis neslepia, kad vadovavimas Plungės rajono savivaldybės administracijai jam bus proga pasitaisyti reputaciją.

„Aš valstybės tarnyboje esu dirbęs. Aš žinau, moku, kaip dirbti, man nebaisūs tie kolektyvai, aš idėjų visada turėjau ir turėsiu. O čia atsirado ir gera galimybė Plungei padaryt ką nors gero ir, aišku, reabilituotis. Parodyti, kad nėra taip, kaip apie mane rašo“, – kalbėjo jis.

Apie kyšį sako pajuokavęs

G.Bagužis tikino, kad su juo apie galimybę vadovauti Plungės rajono savivaldybės administracijai pradėta kalbėti dar vasarą, tačiau esą jis buvęs skeptiškas tol, kol dėl jo reputacijos nebus gauta pažyma iš Specialiųjų tyrimų tarnybos.

Vis tiek aš jau su uodega esu, bet žmogus gal vieną kartą gyvenime gali suklysti? – klausia G.Bagužis.

„Aš sakiau, kad nesiruošiu eiti, kol nebus pažymų iš spec. tarnybų. Sutikau tik su ta sąlyga, kai meras gavo pažymas iš STT, nes vis tiek yra tas ikiteisminis, nors jis nutrauktas pagal laidavimą. Vis tiek aš jau su uodega esu, bet žmogus gal vieną kartą gyvenime gali suklysti?“ – klausė G.Bagužis.

Policijos departamento Imuniteto valdybos pareigūnai dar 2015 metų lapkritį G.Bagužiui pareiškė įtarimus dėl galimo kyšininkavimo. Jam buvo pareikšti įtarimai dėl kyšininkavimo. Buvo įtarta, kad 2014 m. gruodžio mėnesį G.Bagužis už 100 eurų kyšį sutiko pratęsti vienkartinės Šengeno vizos galiojimo laikotarpį Jordanijos piliečiui. G.Bagužis kaltę pripažino, gailėjosi, todėl šiemet vasarą ikiteisminis tyrimas nutrauktas pagal laidavimą.

G.Bagužis sako, kad 100 eurų kyšio niekada negavo, o įrašytas susitarimas jį paimti tebuvo juokai.

„Buvo nesėkmingas pajuokavimas, o kadangi viską įrašinėjo, jau metus buvo pastatę pasiklausymo aparatūrą, tai taip ir išėjo. Žmogus buvo pažįstamas, pajuokavo. Nei aš ėmiausi kokių veiksmų, nei jis man davė tą 100 eurų. Buvo gerų pažįstamų toks pokštas. Žinoma, aš pasielgiau nekorektiškai, ir tiesiog taip atsitiko. Bet mane sekė gal devynis mėnesius ir, jei tik tiek sugebėjo surasti, tai žinot“, – istoriją, dėl kurios buvo sulaukęs įtarimų, pasakojo G.Bagužis.

Tačiau jis pripažįsta, kad šis atvejis smarkiai „sugadino gyvenimą“.

Į Plungę kol kas nesikrausto

Po to, kai G.Bagužis 2015 metų išėjo iš darbo Migracijos valdyboje, jis bandė užsiimti konsultacijomis: buvo visuomeninis Lietuvos vežėjų sąjungos ekspertas, įkūrė viešąją įstaigą „Ateities kontūrai“.

Tačiau G.Bagužis pripažįsta, kad ši veikla nebuvo pelninga.

„Turiu VŠĮ, bet ten irgi nelabai kas. Kartais išeidavo, bet nelabai ten... Konsultuodavau šiek tiek migracijos ir kitais klausimais“, – sakė jis.

Tapęs Plungės rajono savivaldybės direktoriumi G.Bagužis turėtų uždirbti apie 2000 eurų prieš mokesčius.

G.Bagužis iki šiol gyveno Vilniuje. Dabar jis sako darbo dienomis apsistosiantis pas mamą, o savaitgaliais grįšiantis į sostinę pas šeimą. Vėliau pašnekovas neatmeta galimybės ir su visa šeima kraustytis į gimtinę.

Jis žada užsiimti jaunimo reikalais, kelių būklės Plungės rajone gerinimu, šaligatvių tvarkymu, statybų kontrole.

„Kiek aš idėjų, kiek ryšių turiu, galiu padėti Plungei padaryti įdomių dalykų. Tai vien dėl to įdomu. Jei būtų neįdomu, neičiau“, – sakė jis.

Buvęs direktorius prisidirbo priešpaskutinę darbo dieną

Iki G.Bagužio Plungės rajono savivaldybės administracijos direktoriumi dirbo socialdemokratas Albertas Krauleidis. Tačiau jis iš pareigų nutarė pasitraukti savo noru, o priešpaskutinę darbo dieną dar pakliuvo į skandalą, kai po savo išleistuvių neblaivus sukėlė eismo įvykį.

Lrs.lt nuotr./Albertas Krauleidis
Lrs.lt nuotr./Albertas Krauleidis

Laikraštis „Plungė“ pranešė, kad Lietuvos socialdemokratų partijos Plungės skyriaus pirmininkas A.Krauleidis lapkričio 14 dieną 21 val. 19 min. J.Tumo-Vaižganto gatvėje vairuodamas savivaldybės administracijai priklausantį 2008 metų automobilį „Honda Accord“ atsitrenkė į priekyje ta pačia kryptimi važiavusį BMW.

Policija nustatė, kad „Hondą“ vairavęs A.Krauleidis buvo neblaivus, jam nustatytas 1,17 promilės girtumas. Kito automobilio vairuotojas buvo blaivus.

A.Krauleidis telefonu neatsiliepia, tačiau Socialdemokratų partijos infocentro vadovė Eglė Samoškaitė tikina, kad jis ketina atsistatydinti iš partijos skyriaus vadovo pareigų.

„Plungės skyriaus pirmininkas A.Krauleidis labai apgailestauja dėl savo poelgio ir ketvirtadienį, kai vyks skyriaus tarybos posėdis, ketina trauktis iš skyriaus pirmininko pareigų“, – nurodo ji.

Savo ruožtu LSDP Etikos ir procedūrų komisija, pasak socialdemokratų atstovės, renka informaciją ir svarstys A.Krauleidžio elgesį per artimiausią posėdį, kuriame bus apsisprendžiama dėl partinės nuobaudos poreikio ir skyrimo.

Komisija artimiausią posėdį planuoja per partijos tarybą, bet tarybos data dar nėra nustatyta. Ją nustatys gruodžio 19 d. susirinkęs prezidiumas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento