Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 13

Dėl COVID-19 „juoduojančio“ Rietavo meras: „Turėtume išsikapstyti“

Nedidelė Žemaitijos savivaldybė – Rietavas – pastarosiomis dienomis pasižymi itin skaudžiais rekordais. Čia fiksuojama daugiausia užsikrėtusiųjų COVID-19 virusu. Tačiau Rietavo meras Antanas Černeckis teigia, kad vietos gyventojai toliau ramiai gyvena savo gyvenimą.
Rietavas
Rietavas / Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr.

Statistikos departamento duomenimis, šiuo metu Rietave, kur gyvena per 7200 žmonių, COVID-19 serga 89 žmonės. Per pastarąją parą užfiksuoti 3 nauji atvejai.

Naujų atvejų skaičius per 14 dienų 100 tūkst. gyventojų siekia 1351. Tai beveik keturis kartus daugiau nei šalies vidurkis, kuris tėra 385,6.

Užsikrėtusiųjų ėmė daugėti nuo paskutinės vasaros dienos.

Izoliuotos 7 klasės

„Galbūt lėmė šventės, matome, kad plinta šeimose, vėliau darbovietėse. Stebuklų jokių čia neįvyko. Remiantis penktadienio duomenimis, matome, kad iš 78 sirgusių nepasiskiepiję buvo 68.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Antanas Černeckis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Antanas Černeckis

„Dauguma nejaučia jokių simptomų. Apie tai, kad jie yra užsikrėtę, sužinojo tik per testavimus darbovietėse. Taip būtų nė neįtarę. Tačiau, gaila, bet, penktadienio duomenimis, penki sirgo sunkiai.

Tik viena iš jų buvo gavusi du skiepus dar prieš pusmetį. Tačiau, kiek žinome, ji taip pat serga sunkiai. Kodėl taip yra – galime tik spėlioti“, – kalbėjo meras Antanas Černeckis.

Anot jo, žemaičiai jau kur kas ramiau reaguoja į naujus koronavirusinės infekcijos atvejus. Šoko, koks buvo dar pavasarį – nebėra.

Virusas nustatomas ir į mokyklas grįžusiems vaikams. Šiuo metu septynios gimnazijos klasės mokosi nuotoliniu būdu, nes tarp mokinių buvo nustatyti COVID-19 atvejai.

„Turėtume išsikapstyti: tie, kurie lengvai ar be simptomų serga, netrukus pasveiks, bus įgiję imunitetą. Nerimaujame tik dėl sunkesnių atvejų, bet tikimės, kad pavyks išsikapstyti ir jiems.

Vakcinacijos procesas vis dar tęsiasi, pastarosiomis savaitėmis, paskelbus apie galimybių pasą, jis buvo intensyvesnis“, – kalbėjo A.Černeckis.

Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Rietavas
Aurelijos Jašinskienės/15min.lt nuotr./Rietavas

Susirgo 3, pasiskiepijo – 1

Vis dėlto vakcinavimo tempas pastarosiomis dienomis Rietave nėra toks intensyvus. Štai sekmadienį, kai trys žmonės gavo teigiamus COVID-19 testo atsakymus, tik vienas žmogus buvo paskiepytas.

Šeštadienį Rietave buvo paskiepyti 7 gyventojai. Kiek aktyvesnis buvo penktadienis. Tądien skiepą gavo 49 asmenys.

Nurodoma, kad Rietavo savivaldybėje yra paskiepyta 55,1 proc. gyventojų. Aktyviausiai skiepijosi 35–44 m. ir 70–74 m. grupė.

Prasčiausi duomenys 80 m. ir vyresnių asmenų grupėje. Pasiskiepijo tik 53,7 proc. senolių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas