Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dėl M.Skritulsko dalyvavimo kuriant apžvalgos ratą LSDP kreipėsi į Seimo komisijas

Dėl Seimo Ekonomikos komiteto pirmininko konservatoriaus Mindaugo Skritulsko galimo dalyvavimo bendrovės „Rota fortuna“ veikloje, kuri valdo Palangoje esantį apžvalgos ratą, opoziciniai socialdemokratai ketvirtadienį kreipėsi į parlamento Antikorupcijos bei Etikos ir procedūrų komisijas.
Šarūnas Vaitkus (kairėje) ir Mindaugas Skritulskas
Šarūnas Vaitkus (kairėje) ir Mindaugas Skritulskas / Nuotr iš Š.Vaitkaus „Facebook“ profilio

Anot LRT Tyrimų skyriaus, 2022 metais Palangoje pradėjusio veikti apžvalgos rato projektas pradėtas vystyti 2021 metais. Tuo metu dar tik būsimi įmonės „Rota fortuna“ akcininkai ne kartą vyko į užsienį, ten ieškojo Palangai tiksiančio rato.

LRT surinkta medžiaga rodo, kad į keliones su verslininkais tuo metu vyko ir Seimo narys, Palangos konservatorius M.Skritulskas. Dėl vienos iš kelionių jis praleido Seimo posėdį, nes tą dieną neinformavęs Seimo valdybos, Amsterdame apžiūrinėjo apžvalgos ratą. Su tais pačiais gamintojais vėliau pasirašyta sutartis dėl apžvalgos rato pirkimo.

Palangos apžvalgos ratą valdanti bendrovė „Rota fortuna“ įregistruota 2022 metų vasarį, o gegužę įvyko šio atrakciono atidarymas. Tarp šios įmonės akcininkų yra Palangos mero Šarūno Vaitkaus ir Seimo nario M.Skritulsko žmonos.

Socialdemokratai pranešime spaudai teigia neatmetantys galimybės kreiptis ir į Generalinę prokuratūrą, kuri, pasak partijos atstovų, galėtų imtis viešojo intereso gynimo procedūros dėl galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi valdant bendrovę „Rota fortuna“.

Patricija Adamovič / BNS/Dainius Drungilas
Patricija Adamovič / BNS/Dainius Drungilas

„Iš to, kas paviešinta, galima spręsti, kad Seimo narys M.Skritulskas Seimo posėdžių metu vyko į užsienį, kur buvo derinami verslo sandoriai dėl Palangos „Velnio rato“. Pagal Seimo statutą „Seimo nario pareigos nesuderinamos su (...) darbu verslo, komercijos bei kitose privačiose įstaigose ar įmonėse“. Būtina ištirti, ar minėtasis Seimo narys pažeidė šią Seimo statuto nuostatą“, – cituojama socialdemokratų partijos frakcijos seniūnė Rasa Budbergytė.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų skyriui priklauso ir įmonės direktorius bei akcininkas Dainius Drungilas. Tuo metu ketvirtasis įmonės akcininkas Romas Katinas tvirtino, kad tikrieji įmonės savininkai – jis, Š. Vaitkus bei M.Skritulskas.

Apžvalgos ratas pastatytas D. Drungilo išsinuomotame žemės sklype.

Pasak LRT, Palangos savivaldybė bendrovei „Rota fortuna“ suteikė išskirtinį veiklos leidimą devyneriems metams.

Leidimo panašiai veiklai keliais mėnesiais anksčiau prašęs kitas Palangos verslininkas jo negavo, nes toks įrenginys, anot savivaldybės, kurorto J. Basanavičiaus gatvėje sukeltų „vizualinę taršą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas