Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba, vykdydama kenksmingų medžiagų liekanų stebėseną, nustatė padidintas dioksino ir dioksino tipo polichlorintų bifenilų koncentracijas Lenkijoje pagamintuose konservuose „Menkių kepenėlės savo sultyse“ (gamintojas BK-Food Poland, PL 22081805WE) ir Lietuvoje pagamintuose konservuose „Natūralios menkių kepenėlės“ (gamintojas UAB „Provit Industrija“). Atsižvelgiant į Nacionalinio maisto ir veterinarijos instituto informaciją, uždrausta minėtus konservus realizuoti rinkoje ir nurodyta juos saugiai sunaikinti
Laboratoriniais tyrimais nustatyta, kad lietuviškos kilmės konservuose teršalų kiekis sudaro 66.7 pg/g ir atitinkamai lenkiškos kilmės konservuose – 48.5 pg/g. Didžiausia leistina dioksinų ir PCB (PSO-PCDD/F-PCB-TEQ suma) liekanų koncentracija žuvų kepenyse yra 25.0 pg/g drėgno svorio.
Apie atvejį Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ar pašarus sistema (RASFF) informuota Europos Komisija ir kitos ES šalys narės.