Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 11 22 /15:01

Dėl S.Skvernelio susilaikiusi „valstietė“ D.Šakalienė: man labai svarbu, kad būtų laikomasi pažadų

Nepasitenkinimą Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vadovybės sprendimais garsiai reiškianti parlamentarė Dovilė Šakalienė ir vėl įgnybo saviems. Antradienį balsuojant dėl pritarimo Sauliaus Skvernelio kandidatūrai, D.Šakalienė susilaikė.
Dovilė Šakalienė
Dovilė Šakalienė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Aš tikrai nesu kerštingas žmogus, – 15min paklausta, ar taip kerštavo už tai, jog jai nebuvo skirtas joks postas, sakė D.Šakalienė. – Jei kalbėsime apie postus – pakartosiu: man nėra svarbu, kad būtent aš užimčiau tam tikras pozicijas. Tačiau man labai svarbu, kad būtų laikomasi pažadų, kad bus pirmiausiai atsižvelgiama į žmonių kompetenciją, kad bus profesionaliai formuojama politika konkrečiose srityse ir kad bus realiai siekiama pokyčių.“

Seimo narė sakė, kad dabar jai kyla daug nerimo, nes anksčiau buvo sutarta, kad Seimas bus politiką formuojanti institucija.

Anot parlamentarės, vienur vertinta parlamentinė patirtis, kitur – kompetencija, dar kitur – lojalumas.

„Pagal tai, kaip buvo formuojami komitetai ir kaip buvo skiriami žmonės į pozicijas, kriterijai buvo taikomi labai nenuosekliai“, – teigė ji.

Anot parlamentarės, vienur vertinta parlamentinė patirtis, kitur – kompetencija, dar kitur – lojalumas.

Pasak jos, kai toks žmonių nepasitikėjimas valdžia, reikia stengtis, kad viskas būtų kuo skaidriau.

D.Šakalienė pabrėžė nebalsavusi prieš S.Skvernelio kandidatūrą – tik susilaikiusi.

„Jei Seimo narys nėra tikras dėl vieno ar kito sprendimo, jis turi susilaikyti. Sąžiningai tai padariau“, – sakė ji.

Seimo naujokė dar pridėjo nemananti, kad S.Skvernelis neturėjo būti paskirtas ministru pirmininku ir teigė besidžiaugianti, jos žodžiais, triuškinančia S.Skvernelio pergale.

R.Karbauskis D.Šakalienės balsavimo susilaikant nevertino. Pasak jo, nieko negero neatsitiko.

„Nieko neatsitiko. Nieko neatsitiko, jos klauskite. Viskas gerai. Niekas nieko nežada barti, viskas gerai, viskas tvarkoj“, – paprašytas įvertinti D.Šakalienės balsavimą 15min sakė R.Karbauskis.

Nepatinka politiniai žaidimai

„Mano principai yra paprasti: siekiu rezultato, man svarbiausia sąžiningumas ir skaidrumas. Matau, kad politikoje yra ir kitų taisyklių ir kad vyksta tam tikri žaidimai. Aš esu politikos naujokė, todėl pripažįstu, kad labai gali būti, jog aš to nesuprantu“, – sakė ji.

Prieš kurį laiką D.Šakalienė socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė, kad „protingi vyrai nerinkdami žodžių ją informavo, kad ji karjeristė ir neprofesionalė, todėl pasidalino sprendimų priėmėjų pozicijas patys“.

Ji buvo išsakiusi pageidavimą dirbti Socialinių reikalų ir darbo komitete, o frakcija žinomą žmogaus teisių gynėją delegavo į Užsienio ir Europos reikalų komitetus.

D.Šakalienė gerokai prieš rinkimus buvo minėta net kaip kandidatė į socialinės apsaugos ir darbo ministres, tačiau vėliau jos pavardė minima nebuvo.

Pati politikė yra minėjusi, jog jai buvo leista suprasti, kad postų ji negali tikėtis, nes nėra pakankamai lojali partijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas