Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 12 06

Dėl siaučiančios audros Algirdas Butkevičius negalėjo apžiūrėti SGD statybvietės

Penktadienį Klaipėdoje viešėjęs premjeras Algirdas Butkevičius apžiūrėjo, kaip vyksta suskystintų gamtinių dujų terminalo statybos. Dėl uosto akvatorijoje siaučiančios audros nuplaukti iki Kiaulės Nugaros salos ir apžiūrėti, kaip vyksta terminalo krantinės statybos, premjerui nepavyko.
Algirdas Butkevičius penktadienį kaip vyksta dujotiekio iš būsimo SGD terminalo tiesimo darbai.
Algirdas Butkevičius penktadienį apžiūrėjo, kaip vyksta dujotiekio iš būsimo SGD terminalo tiesimo darbai. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Nuo ryto A.Butkevičius posėdžiavo su „Klaipėdos naftos“, atsakingos už SGD terminalo statybas, specialistais. Premjeras pats panoro apžiūrėti, kaip vyksta dujotiekio tiesimo darbai. Nuplaukti iki terminalo statybvietės nepavyko. 

Dėl siautėjančios audros Klaipėdos uoste apribota laivyba. Sutriko ir statybos darbai. Visą savaitę Latvių kompanijos BMGS, kalančios polius terminalo krantinei, darbininkai negalėjo dirbti. 

Anot „Klaipėdos naftos“ generalinio direktoriaus Roko Masiulio, dabar labiausiai statybų tempus trikdo oras. „Vieni darbai vyksta greičiau, kiti lėčiau. Tačiau apibendrinus galima sakyti, jog – pagal planą“, – teigė pašnekovas. Jau yra įkalti 56 poliai. Kitą savaitę ketinama gauti statybos leidimą ir pradėti betonavimo darbus. 

A.Butkevičius po vizito Klaipėdoje įsitikino, kad nuo plano neatsiliekama. „Labai svarbu, kad paruošta teisinė bazė, daug pasiekta kalbantis ir derantis su Europos Komisija. Džiugu, kad Europos investicinis bankas atveria duris investavimui“, – teigė premjeras. Liepą „Klaipėdos naftai“ ir Europos Investicijų bankui pavyko susitarti dėl 87 mln. eurų paskolos. 

Šiuo metu vykdomas  SGD tiekėjo atrankos konkursas. Terminalą ketinama užbaigti kitų metų pabaigoje. 

Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Dujotiekis
Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr./Dujotiekis

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai