Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 21

Dėl šniokščiančio vandens gyventojai meistrus kvietė ne kartą, bet remonto dar teks laukti

Vilniaus Architektų g. 80 namo gyventojams jau kurį laiką ramybės neduoda daugiabučio patalpose šniokščiantis vanduo. Kaip pasakoja čia gyvenantis vilnietis, apie du mėnesius ieškoma pagalbos, tačiau remontas gelbsti vos kelias dienas. Klausimų kyla ir dėl to, kas sumokės už vandens nuostolius. „Vilniaus vandenys“ sako apie situaciją žinantys ir ketina pakeisti net 100 m nusidėvėjusio vamzdyno.
Daugiabutis Architektų g. 80, Vilniuje
Daugiabutis Architektų g. 80, Vilniuje / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Garsus šniokštimas

Šniokščiantį vandenį vaizdo įrašu užfiksavęs vilnietis sako, kad Architektų g. 80 namo šilumos mazge trykšta nemokamas šaltinis.

„Jau beveik du mėnesius vanduo šniokščia iš kiauro vamzdžio ir nei „Vilniaus vandenys“, nei namo administratorius nieko nedaro, – piktinosi Lazdynų gyventojas. – Iš pradžių kiek buvo skambinta ir rašyta elektroninių laiškų, tai sureagavo po savaitės. Atvažiavo, neva sutaisė ir išvažiavo. Po savaitės vėl pradėjo bėgti vanduo kaip iš krioklio.“

Ir išties – jo darytame vaizdo įraše girdėti stiprus vandens šniokštimas už užrakintų durų.

VIDEO: Gyventojas užfiksavo antrą mėnesį iš kiauro vamzdžio plūstantį vandenį: „Nežinau, kaip kovoti su tokiu abejingumu“

Vilnietis sako išsiaiškinęs, kad tvarkyti turi „Vilniaus vandenys“, todėl ne kartą skambinęs bendruoju įmonės telefonu ir atsakymas visada buvęs vienas: „Gedimas užregistruotas ir bus sutvarkytas“. Tačiau esą situacija esanti ne paprasta, tad ir sutaisyti nėra lengva.

„Bet jau praėjo beveik du mėnesiai! Per tiek laiko buvo galima pėsčiomis nukeliauti iki Kinijos, ten užsakyti detalę, kad pagamintų tą stebuklingą nestandartinį trišakį, ir atnešti, – ironizavo gyventojas. – Pasirodo, „Vilniaus vandenys“ gali sau leisti, kad vanduo bėgtų kaip krioklys. Ar tik ne pakelta vandens kaina kompensuos tą išbėgusį vandenį per beveik du mėnesius?“

Bet jau praėjo beveik du mėnesiai! Per tiek laiko buvo galima pėsčiomis nukeliauti iki Kinijos, ten užsakyti detalę, kad pagamintų tą stebuklingą nestandartinį trišakį, ir atnešti.

Jis sako net paprašęs, kad visą jų namą prijungtų prie to įsivaizduojamo nemokamo vandens šaltinio, tuomet ir gyventojai galėtų naudoti vandens, kiek norėtų, o mokėti jiems už tai netektų. Tačiau, kaip juokiasi, gavo neigiamą atsakymą.

Problemą žino, tvarkys po mėnesio

„Vilniaus vandenys“ pripažįsta, kad problema jiems žinoma. Ir sako, kad sprendimas nėra labai paprastas, todėl dar kurį laiką gyventojams teks pakentėti girdint bėgantį vandenį.

„Problema Architektų g. 80 bendrovei „Vilniaus vandenys“ yra žinoma. Ji identifikuota name esančiame vadinamajame techniniame koridoriuje/kolektoriuje. Čia nustatyta nedidelė vandens pralaida – nedidele srove vanduo bėga ir suteka į vandens surinkimo trapą.

Vis tik bendrovės avarijų likvidavimo brigados ne kartą vyko į kolektorių likviduoti įvairaus pobūdžio avarijų (per 2 mėnesius avarinės situacijos fiksuotos mažiausiai 3 kartus). Prieš kelias dienas atvykus į vietą vėl pastebėta vandens pralaida“, – „Vilniaus vandenų“ pateiktame komentare teigia bendrovės gamybos direktorius Tadas Kazlauskas.

Čia nustatyta nedidelė vandens pralaida – nedidele srove vanduo bėga ir suteka į vandens surinkimo trapą.

Jis žada, kad sprendimas yra ir bus įgyvendintas, tik teksią kiek palaukti: „Dėl techniškai sudėtingos vietos, buvo atliktas detalus šio kolektoriaus techninės būklės vertinimas, po kurio nuspręsta ne skubos tvarka likviduoti vandens pralaidas, bet iš esmės sutvarkyti kolektoriaus vamzdynus – neplanine tvarka pakeisti maždaug 100 m itin nusidėvėjusių kolektoriaus vamzdynų naujais.

Vamzdynų keitimo darbus suplanuota pradėti vasario 26 d. Atliekant darbus didesnių nepatogumų vietiniai vandens vartotojai neturėtų pajusti, vandens tiekimas jiems bus užtikrintas sumontavus laikiną vandens liniją.“

Mokėti už vandens nuostolius šio daugiabučio gyventojams nereikės. Kaip patikslino bendrovės atstovai, šie nuostoliai patiriami iki įvadinio skaitliuko. Tad bendrovė „Vilniaus vandenys“ juos ir padengs.

Bendrovė teigia nuoširdžiai atsiprašanti vietinių gyventojų dėl kilusių nepatogumų, tačiau po atlikto vamzdynų keitimo, avarijos, vandens pralaidos šiame kolektoriuje nebeturėtų būti fiksuojamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas