Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Dėl užgauliojimų Statybos inspekcija kreipėsi į prokuratūrą

Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija (VTPSI) dėl galimai padarytos nusikalstamos veikos kreipėsi į Panevėžio apygardos prokuratūrą.
Albertas Stanislovaitis
Albertas Stanislovaitis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Rašte teigiama, kad, atliekant patikrinimą Molėtų rajone, Labanoro regioniniame parke, dėl galimų pažeidimų įrengiant pagalbinius statinius, VTPSI inspektoriai sulaukė viešų užgauliojimų bei grasinimų atleisti iš darbo. Negana to, Statybos inspektoriams prisistatęs asmuo A.D. parodė neaiškios kilmės ženklelį ir pasakė, kad „esu taip pat pareigūnas“.

Pasak patikrinimą atlikusių inspektorių, pareigūnu prisistatęs asmuo taip pat pakeltu tonu reikalavo pateikti informaciją apie tai, kas pranešė apie galimą pažeidimą, o galiausiai tarstelėjo, jog „savais kanalais viską sužinosiu“.

„Užgauliojimai tampa priežiūrą vykdančių pareigūnų kasdienybe, tačiau labai aiškiai noriu pasakyti, kad tai nenormalu ir taip negali būti. Trumpa, bet labai aiški žinutė visiems, kas mano, kad galima įžeidinėti inspektorius, jiems trukdyti atlikti savo pareigas, - netoleruosime tokio elgesio. Tokiais atvejais kreipsimės į teisėsaugos institucijas“, – sako Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos viršininkas Albertas Stanislovaitis.

Pasak VTPSI vadovo, jau greitai inspektoriai turės kameras, kurios, tikimasi, padės drausminti negeranoriškai nusiteikusius asmenis: „Kaip vadovas privalau užtikrinti mūsų darbuotojų, kurie atlieka ypatingai svarbų darbą, garbę ir orumą“.

Rašte prokuratūrai Statybos inspekcija teigia, kad piliečio A.D. veiksmai gali turėti LR Baudžiamojo kodekso 289 ir 290 straipsniuose nurodytų veikų požymių, todėl prašo įvertinti šio asmens elgesį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?