Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 09 21 /14:38

Seimui imantis VST reformos, demokratai traukiasi iš partijų susitarimo dėl gynybos

Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ ketvirtadienį pranešė, jog traukiasi iš parlamentinių partijų susitarimo dėl gynybos.
Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ Vilniaus skyriaus steigimas
„Vardan Lietuvos“ / Pauliaus Peleckio / 15min nuotr.

Opozicinė Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ ketvirtadienį pranešė, jog traukiasi iš parlamentinių partijų susitarimo dėl gynybos.

Tokį sprendimą partija priėmė Seimui pateikimo stadijoje nubalsavus už Viešojo saugumo tarnybos (VST) prijungimą prie policijos.

Demokratai teigia smerkiantys „vidaus reikalų ministrės ir visos Vyriausybės sisteminį Lietuvos saugumo silpninimą“.

„Savo darbais esame įrodę atsakingą požiūrį į Lietuvos saugumą ir esame pasirengę toliau prisidėti prie Lietuvos atsparumo bei gynybinių pajėgumų stiprinimo. Nesutinkame būti dviveidiškos valdančiųjų saugumo politikos dalimi ir traukiamės iš gynybos susitarimo“, – pranešime sakė demokratų lyderis Saulius Skvernelis.

Partija tvirtina, kad valdančiųjų veiksmai Seime „kanibalizuojant Viešojo saugumo tarnybą, viešai žeminant jos darbuotojų gebėjimus bei buldozeriu stumiant planus panaikinti vyriausiuosius policijos komisariatus Alytuje, Marijampolėje, Utenoje, Tauragėje ir Telšiuose“ parodo jų požiūrį į šalies saugumą.

„Atkreipiame šių miestų gyventojų dėmesį, kad po šios (Agnės – BNS) Bilotaitės ir (Ingridos – BNS ) Šimonytės reformos pareigūnai iš šių miestų turės dengti skyles Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Šiauliuose ir Vilniuje“, – rašoma pranešime.

„Valdančiųjų lozungai saugumo Lietuvos piliečiams neužtikrins, tai užtikrinti gali tik išmintingi sprendimai. Deja, šiandien valdantieji demonstruoja absoliučią nekompetenciją, tiesiogiai atsiliepsiančią kasdieniam Lietuvos žmonių saugumui“, – teigiama jame.

VST pertvarką kritikuoja ne tik opozicija, bet ir dalis valdančiųjų atstovų.

Integracija į policijos sistemą numatoma dabartinės struktūros pagrindu, išlaikant VST nustatytų uždavinių tęstinumą, o pareigūnams užtikrinant jų socialines garantijas ir pareiginius koeficientus bei toliau tęsiant tarnybą tose pačiose pareigose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas