Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2023 11 07

Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ Prezidento rinkimams išrinko penkis kandidatus

Pretendentu jau anksčiau buvo pasiūlytas Demokratų sąjungos pirmininkas Saulius Skvernelis, Demokratų „Vardan Lietuvos“ frakcijos Seime seniūno pavaduotojas, buvęs socialinės apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis, Demokratų „Vardan Lietuvos“ frakcijos narys Vytautas Bakas, taip pat – buvęs krašto apsaugos viceministras ir NATO generalinio sekretoriaus pavaduotojas Giedrimas Jeglinskas, rašoma partijos pranešime spaudai.
Lietuvoje vyksta savivaldybių rinkimų antrasis turas
Rinkimai / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Praėjusios savaitės pabaigoje, gavus skyrių sprendimus, paaiškėjo, kad pretendentu siūlomas ir Demokratų „Vardan Lietuvos“ frakcijos narys ir buvęs ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius.

„Natūralu, kad skyriai aktyviausiai siūlė partijos pirmininką Saulių Skvernelį, be to, kas labai svarbu, tai rodo, kad partijos vadovu pasitikima. Kartu maloniai nustebino, kad antras populiariausias kandidatas – partijos draugo statusą turintis Giedrimas Jeglinskas. Manome, kad šis sprendimas susijęs su nuolat kintančia saugumo padėtimi. Giedrimas buvo NATO generalinio sekretoriaus pavaduotoju, tad jo tarptautinė patirtis, žinios ir galimybės tikrai pateisintų visuomenės lūkesčius“, – sakė partijos rinkimų štabo vadovas ir Seimo narys Lukas Savickas.

Atsižvelgiant į tai, kad keletas skyrių informavo, jog, siekiant išdiskutuoti galimus kandidatus, užtruko sprendimo priėmimo procedūros, likusių skyrių keliamų kandidatų partijos administracija laukia artimiausiu metu. Tada paaiškės, ar šis penketas galutinis, ar ne.

Lapkričio 11 d. Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ politinės tarybos susirinkime pirmą kartą istorijoje bus išrinktas Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ kandidatas į Lietuvos Respublikos Prezidentus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius