Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 11

Dešimtmetį Seimą maitinęs „Pontem“ tuoj krausis daiktus – tik ar ilgam?

Gegužės 19 dieną baigsis dešimt metų tarp parlamento kanceliarijos ir maitinimo įmonės „Pontem“ galiojusi sutartis, tačiau iki to laiko rasti naujo tiekėjo Seimas nespės. Už parlamento kanceliarijos darbą atsakingas parlamento valdybos narys, „valstietis“ Arvydas Nekrošius sako, kad vasaros mėnesiams bus ieškoma, kas parlamentarus maitins laikinai, o vėliau bus skelbiamas konkursas ilgesniam laikui. Tačiau panašu, kad bent jau kol kas galimybe maitinti parlamentą domisi tik ta pati „Pontem“.
Seimo kavinė
Seimo kavinė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Balandžio pabaigoje Seimas paskelbė, jog ketina pirkti maitinimo paslaugas.

Paslaugos bus teikiamos keliose patalpose – Seimo I rūmų bufete, II rūmų kavinėje ir III rūmų restorane, numatyta jas pirkti iš vieno arba dviejų tiekėjų.

Iki antradienio įmonės, kurios planuoja dalyvauti viešajame pirkime, galėjo pateikti pastabas paskelbtoms techninėms specifikacijoms – dokumentams, kuriuose detaliai nurodoma, ką Seimas ketina pirkti.

Pastabų Seimo kanceliarija sulaukė tik iš vienos įmonės – „Pontem“.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Arvydas Nekrošius
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Arvydas Nekrošius

„Aktyviai teikė siūlymus, tikėtina, kad jie ir dalyvaus“, – paklaustas, ar tai reiškia, kad „Pontem“ ketina dalyvauti konkurse, sakė A.Nekrošius.

„Pontem“ generalinis direktorius Donatas Garbauskas 15min atsiųstame komentare teigė, kad sprendimas dėl dalyvavimo Seimo maitinimo paslaugų pirkimo konkurse bus priimtas, kai konkursas bus paskelbtas.

Kaip 15min skelbė anksčiau, dėl įmonės teikiamų maitinimo paslaugų Seimo kanceliarija ne kartą gavo nusiskundimų žodžiu, o Seimo kanceliarijos darbuotojų profesinės sąjungos atstovai nepatingėjo priekaištų išdėstyti raštu.

Padėkų tikrai nestokojame

„Šiuo metu Seimo nariai ir svečiai turi galimybę rinktis patiekalus, klientai grįžta kasdien, džiaugiasi mūsų darbuotojų darbu, geromis kainomis. Padėkų tikrai nestokojame“, – į klausimą, ar įmonė yra pasirengusi pagerinti paslaugų kokybę, atsakė „Pontem“ generalinis direktorius.

A.Nekrošiaus teigimu, gegužės 20-21 dienomis Seimo kanceliarija perims patalpas, kurias dabar nuomojasi „Pontem“.

Tačiau iki to laiko naujo maitintojo Seimas neras.

„Konkursas šiek tiek užtruks. Jis teoriškai gali trukti ganėtinai ilgai, mažiausiai du ar tris mėnesius. Todėl turime pakankamai didelę problemą. Kviečiame mažuosius tiekėjus aktyviai dalyvauti, kad užtikrintų tiekimą trims mėnesiams, kol išsikraustys mūsų pagrindinis tiekėjas“, – paklaustas, kas maitins Seimo narius ir kanceliarijos darbuotojus, sakė parlamento pirmininko pavaduotojas.

Maitinimo paslaugą Seime „Pontem“ teikia iš Seimo kanceliarijos nuomodamasi maisto ruošimo patalpas.

Kaip anksčiau 15min yra nurodžiusi Seimo kanceliarija, „Pontem“ kas mėnesį moka 4,3 tūkst. eurų nuomos mokestį už patalpas, taip pat apmoka sąskaitas už vandenį, elektros energiją ir kitus komunalinius patarnavimus.

Šiuo metu „Pontem“ nuomojamas plotas sudaro per 360 kvadratinių metrų, įmonė nuomojasi Seimo I rūmuose esantį bufetą-parduotuvę, sandėliavimo patalpas, indų plovyklą, II rūmuose bufetą, virtuvę, ir sandėliavimo patalpas, parlamento III rūmuose – bufetą, virtuvę, šaldymo kameras, maisto ruošimo cechus, indų plovyklą ir administracines patalpas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito