2009 11 11

Didžiausi lietuviškos virtuvės gerbėjai – klaipėdiečiai

Patys tikriausi lietuviškos virtuvės gerbėjai gyvena pajūry – net 70 proc. klaipėdiečių kelis kartus per savaitę pasilepina jos patiekalais. Antroje vietoje atsidūrė kauniečiai (54 proc.), trečioje – Vilniaus gyventojai (51 proc.).
Lietiniai
Lietiniai / „Čili“ nuotr.

Tai paaiškėjo Nacionalinės lietuviško maisto dienos proga apklausus restoranų „Čili kaimas“ lankytojus trijuose didžiausiuose Lietuvos miestuose.

Nors vilniečių ir klaipėdiečių aistra lietuviškai virtuvei ir skiriasi, yra tai, kas jungia didžiausius Lietuvos miestus – visuose trijuose mėgstamiausias lietuviškos virtuvės patiekalas yra cepelinai. Antroje vietoje Kaune atsidūrė vėdarai, Vilniuje – bulviniai blynai, o Klaipėdoje – plokštainis. Tarp dažnai minimų buvo balandėliai, žemaičių blynai, kepsniai, lietiniai, sriubos – šaltibarščiai, grybienė, burokėlių. Keli apklausos dalyviai tarp mėgstamiausių lietuviškų patiekalų paminėjo šašlykus ir kibinus.

Apklausoje dalyvavo 392 restoranų lankytojai Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

„Be abejonės, lietuviai mėgsta bulvinius patiekalus, tačiau tikrai ne vien juos, nes lietuvių virtuvė – ne tik valgiai iš bulvių, – tyrimo rezultatus komentavo „Čili Holdings“ generalinis direktorius Dainius Kalina. –  Matome ir tai, kad lietuvių pasirinkimas keičiasi. Kasmet mes parduodame vis daugiau salotų, sriubų, kepsnių. Ir vaikai, ir suaugę mėgsta lietinius su įvairiais įdarais, vis dažniau pageidauja jų,“ –  teigė D.Kalina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis