Tai paaiškėjo Nacionalinės lietuviško maisto dienos proga apklausus restoranų „Čili kaimas“ lankytojus trijuose didžiausiuose Lietuvos miestuose.
Nors vilniečių ir klaipėdiečių aistra lietuviškai virtuvei ir skiriasi, yra tai, kas jungia didžiausius Lietuvos miestus – visuose trijuose mėgstamiausias lietuviškos virtuvės patiekalas yra cepelinai. Antroje vietoje Kaune atsidūrė vėdarai, Vilniuje – bulviniai blynai, o Klaipėdoje – plokštainis. Tarp dažnai minimų buvo balandėliai, žemaičių blynai, kepsniai, lietiniai, sriubos – šaltibarščiai, grybienė, burokėlių. Keli apklausos dalyviai tarp mėgstamiausių lietuviškų patiekalų paminėjo šašlykus ir kibinus.
Apklausoje dalyvavo 392 restoranų lankytojai Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.
„Be abejonės, lietuviai mėgsta bulvinius patiekalus, tačiau tikrai ne vien juos, nes lietuvių virtuvė – ne tik valgiai iš bulvių, – tyrimo rezultatus komentavo „Čili Holdings“ generalinis direktorius Dainius Kalina. – Matome ir tai, kad lietuvių pasirinkimas keičiasi. Kasmet mes parduodame vis daugiau salotų, sriubų, kepsnių. Ir vaikai, ir suaugę mėgsta lietinius su įvairiais įdarais, vis dažniau pageidauja jų,“ – teigė D.Kalina.