Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Didžiojoje Riešėje duris atvėrė naujas vaikų lopšelis-darželis

Rugsėjo 11 d. Didžiojoje Riešėje oficialaus atidarymo proga į šventę pakvietė naujas, modernus vaikų lopšelis-darželis, rašoma Vilniaus rajono savivaldybės pranešime spaudai.
Didžiojoje Riešėje duris atvėrė naujas vaikų lopšelis-darželis
Didžiojoje Riešėje duris atvėrė naujas vaikų lopšelis-darželis / Savivaldybės nuotr.

Po iškilmingos simbolinės juostos perkirpimo, susirinkusieji suskubo apžiūrėti naujojo pastato privalumus, pasigrožėti jo architektūra, įrengtomis erdvėmis ir inovacijomis.

Vilniaus rajono meras Robert Duchnevič savo sveikinimo kalboje pasidžiaugė, kad darželio projektas buvo sėkmingas ir jį pavyko užbaigti laiku, rugsėjo 1-ąją atveriant šio gražaus pastato duris pirmiesiems ugdytiniams. Jis dėkojo projekto iniciatoriams, vykdytojams, rangovams ir visiems prisidėjusiems prie įstaigos kūrimo.

Savivaldybės nuotr./Didžiojoje Riešėje duris atvėrė naujas vaikų lopšelis-darželis
Savivaldybės nuotr./Didžiojoje Riešėje duris atvėrė naujas vaikų lopšelis-darželis

„Vaiko asmenybė labiausiai pradeda formuotis būtent darželinukų amžiuje. Tikiu, kad naujasis darželis sudarys idealias sąlygas įvairiapusiam vaikų ugdymui šiuolaikiškoje ir saugioje aplinkoje, o čia dirbantis kvalifikuotas kolektyvas pasirūpins vaikų gerove, ugdymu ir kasdieniais džiaugsmais. Linkiu, kad kiekvienas čia atrastų palankią tobulėjimo terpę, Jūsų bendruomenė augtų, vystytųsi ir įgytų naujų patirčių“, – darželio bendruomenę sveikino meras R.Duchnevič.

Anot mero, nors Vilniaus rajonas išsiskiria gerėjančia demografine padėtimi, kartu yra jaučiamas darželių poreikis ypač priemiestinėse seniūnijose, todėl savivaldybė deda dideles pastangas sprendžiant opius vietų darželiuose klausimus. Jis užsiminė, kad artimiausiu metu Vilniaus rajone startuos modulinių darželių nuomos programa, kuri padės efektyviai kurti daugiau vietų darželinukams.

„Kartu su visa bendruomene noriu pasidžiaugti šia nauja įstaiga. Kiekvienam tėveliui ir mamai rūpi, kad išleidžiant vaiką į ikimokyklinę įstaigą, čia juo būtų atitinkamai pasirūpinta, jaustųsi mylimas ir saugus. Norėčiau sugrįžti prie šiandienos maldos žodžių „kiekvieną vaiką priimkime su pagarba“ ir palinkėti pagarbos, šypsenų, meilės ir šilumos mūsų mažiesiems“, – prie darželio įkurtuvių sveikinimų prisidėjo Vilniaus rajono vicemerė Edita Tamošiūnaitė.

Darželio direktorė Greta Baliul taip pat dėkojo visiems, kurie prisidėjo prie darželio įkūrimo. Ji pabrėžė, kad tiek savivaldybės, tiek vietos bendruomenės palaikymas ir pagalba buvo neįkainojami.

Didžiosios Riešės kaime, Veneros g. 12 įsikūręs lopšelis-darželis pirmuosius auklėtinius priėmė jau nuo naujųjų mokslo metų pradžios. Įstaiga paruošta lankyti 125 vaikams nuo 1,5 iki 6 m. Iš viso čia veikia 8 ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupės.

Patrauklus vieno aukšto pastatas išsiskiria inžineriniais ir architektūriniais sprendimais: grupių patalpos suformuotos apvalaus koridoriaus sistema, pritaikytos ir negalią turintiems vaikams. Įstaiga aprūpinta moderniomis technologijomis, skirtomis interaktyviai ir kūrybiškai veiklai, pritaikytai skirtingo amžiaus vaikams ir jų poreikiams. Įrengtas atviras vidinis kiemelis, kaip poilsio-rekreacijos zona bei vieta renginiams ir vaikų pramogoms. Darželį puošia išpuoselėta aplinka, įrengtos žaidimų aikštelės bei atvykstančių patogumui – automobilių stovėjimo vieta.

Bendra šios ugdymo įstaigos statybos darbų vertė siekia daugiau kaip 3 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas