Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 07 28

Dieveniškėse keturi migrantai atėjo tiesiai pas protestuotojus

Prie buvusios profesinės mokyklos Dieveniškėse prieš migrantų apgyvendinimą miestelyje protestuojantys žmonės trečiadienį paryčiais sulaukė netikėtumo – prie jų priėjo keturi irakiečiais prisistatę migrantai, kurie teigė ką tik atkeliavę iš Baltarusijos. Prisėdę prie protestuotojų migrantai sulaukė policijos pareigūnų, kurie vėliau juos perdavė pasieniečiams.
Į Dieveniškes atėję migrantai
Į Dieveniškes atėję migrantai / 15min skaitytojo nuotr.

Vidaus reikalų ministerijos planams buvusioje profesinėje mokykloje Dieveniškėse apgyvendinti nelegaliai atvykusius į mūsų šalį besipriešinantys žmonės migrantų ketveriukės sulaukė po penktos valandos ryto, jau prašvitus.

Anot prie mokyklos buvusio Algimanto, žmonės paprašė Irako piliečiais prisistačiusių vyrų prisėsti ir bandė išsikviesti pasieniečius, tačiau jų kurį laiką nesulaukus prie mokyklos atvyko policijos pareigūnai, kurie migrantus ir išvežė į pasienio užkardą.

„Pasieniečius mes kvietėme, skambinome tuo trumpuoju numeriu ir sakė, žadėjo atvažiuoti (...) Iš pradžių mes pasipiktinome, bet paskui supratome situaciją, kad neturi jie (pasieniečiai – 15min) fizinių pajėgumų“, – 15min sakė Algimantas.

15min skaitytojo nuotr./Į Dieveniškes atėję migrantai
15min skaitytojo nuotr./Į Dieveniškes atėję migrantai

Jo teigimu, žmonės vėliau bendravo su pasieniečiais, kurie pasakojo, jog tuo metu didelių pajėgų reikėjo prie pat sienos, už kurios buvo pastebėta daug migrantų.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis 15min vėliau patvirtino, kad pasieniečiai sulaukė gyventojų skambučio, tačiau iš užkardos susiruošus išsiųsti visureigį, kuris galėtų pristatyti migrantus, juos jau paėmė policijos pareigūnai ir patys atvežė į užkardą.

Belaukdami pareigūnų žmonės su šiek tiek angliškai kalbėjusiais migrantais bendravo.

„Visi prisistatė iš Irako. Jie nori Lietuvoje gyventi, šypsosi. Švariais, gražiais batais, žinokite, baltais kedais, atrodo, kad jie gatvėmis atėjo“, – pasakojo Algimantas.

„Žiūrime ir netikime – kedai balti. Visiškai atrodo, kad atvežti iki tų Dieveniškių“, – stebėjosi jis.

Vyras teigė klausęs migrantų, kaip jie pateko į Lietuvą ir kiek sumokėjo už kelionę.

„Sako, po tris tūkstančius sumokėjome, atvežė iš Bagdado lygtai. Atskrido į Minską, iš karto į automobilį ir prie sienos“, – teigė Algimantas.

VSAT duomenimis, antradienį pasienyje iš viso buvo sulaikytas 171 iš Baltarusijos atvykęs migrantas, tai – didžiausias per parą fiksuotų sulaikymų skaičius šiemet.

Bendras iš Baltarusijos atėjusių ir Lietuvos sieną kirtusių migrantų skaičius šiemet jau perkopė 3 tūkstančius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas