Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 06 04

Draudimas įvežti baltarusiškas statybines medžiagas gali būti apeinamas

Šeštadienį baigiasi išimtis, leidžianti į Lietuvą įvežti Europos Sąjungos sankcionuojamas baltarusiškas statybines medžiagas. Tačiau ir iki šiol buvo bandymų įvežti jas nelegaliai, todėl manoma, kad įvairūs apribojimai palieka galimybę atsivežti šių medžiagų ir ateityje.
Statybos Giraitėje
Statybos / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Pasak teisinių konsultacijų bendrovės „Ecovus Preventus Law“ sankcijų specialistės Rūtos Sakalauskaitės, šeštadienį baigiasi ES Tarybos reglamento suteiktas laikotarpis, kuriuo dar galima įsivežti statybines medžiagas iš Baltarusijos pagal sutartis, sudarytas iki kovo 2-osios. Trys mėnesiai, anot jos, buvo suteikti įsipareigojimams įvykdyti ir nutraukti sutartis.

„Jeigu turima sutartis, kurioje yra visos sąlygos dėl kainų, dėl kiekio, prekės užsakytos, tai verslas turi teisę jas atsivežti. Taip tiesiog suteikta išimtis per tris mėnesius nutraukti sutartis, atsiskaityti. Po kovo 2-osios nėra duotas leidimas sudaryti sutarčių, kaip nors jas keisti, prisiimti naujų prievolių, apeiti“, – BNS sakė R.Sakalauskaitė.

Nuo birželio 5-osios į Lietuvą draudžiama įvežti baltarusiškos kilmės ar iš šalies importuojamą medieną, jos gaminius, cementą, geležies ir plieno gaminius, gumines padangas, skelbia Muitinės departamentas.

Vis dėlto departamento atstovė tvirtino, kad nuo kovo pradžios Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje užfiksuota maždaug pusšimtis bandymų statybinių medžiagų įvežti be sutarčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas