Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 09

Draudimo rūkyti daugiabučiuose landa: dūmus galima pūsti vienoje vietoje

Nuo 2021 metų galiojantys draudimai rūkyti daugiabučiuose namuose vis dar kelia aistrų. Tik įsigaliojus draudimams piktinosi rūkaliai, dabar klausimus kelia jų kaimynai. Su paradoksalia situacija sako susidūrusi Kaišiadorių gyventoja, kurios siekiai uždrausti jų name rūkyti niekaip nepasiekia tikslo. Savivaldybė jai atsako paprastai – rūkyti negalima balkonuose, lodžijose ir terasose, o cigaretę traukianti ir per savo langus dūmus pučianti kaimynė tokią teisę turi.
Kaišiadorių gyventoja rūko per langą, kas piktina kaimynę
Kaišiadorių gyventoja rūko per langą, o tai piktina kaimynę / 15min skaitytojos Ingos nuotr.

Jeigu jūsų kaimynas rūko savo balkone, terasoje ar lodžijoje, o jūs jaučiate diskomfortą jausdamas cigarečių dūmus savo bute, galite kreiptis į vietos savivaldybės administraciją ir greičiausiai sulauksite teigiamo atsakymo – kaimynas ten rūkyti nebegalės. Taip veikia šie įstatymu nustatyti draudimai.

Bet štai jeigu jūsų name nėra nei balkonų, nei terasų, nei lodžijų, o dūmai jūsų butą pasiekia kaimynams rūkant per atdarus langus, kova bus beviltiška.

Bando įtikinti savivaldybę dėl žalos

Taip sako Kaišiadoryse gyvenanti Inga (moters pavardė redakcijai žinoma). Ji jau kelerius metus siekia įtikinti Kaišiadorių rajono savivaldybę savo tiesa – kad per langus kaimynės pučiami dūmai ją nuodija, tačiau nesėkmingai. Susitarti su kaimyne geranoriškai ji teigia nesugebėjusi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?