Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Druskininkų užkardoje bus pristatytos priemonės kovoje su balionais gabenama kontrabanda

Druskininkų pasienio užkardoje antradienį bus pristatytos priemonės kovoje su meteorologiniais balionais gabenama kontrabanda.
Pasienio užkardoje apgyvendinti pabegeliai / Julius Kalinskas/BNS nuotr.
Pasienio užkardoje apgyvendinti pabegeliai / Julius Kalinskas/BNS nuotr.

Renginyje dalyvaus vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Arvydas Pocius, Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas generolas Rustamas Liubajevas, Ryšių reguliavimo tarnybos pirmininko pavaduotojas Darius Kuliešius, Lietuvos kariuomenės ir Krašto apsaugos ministerijos atstovai.

Jie aptars situaciją, susijusią su pastaruoju metu padažnėjusiais bandymais iš Baltarusijos nelegalius rūkalus į Lietuvą skraidinti meteorologiniais oro balionais. Taip pat bus kalbama apie priemones, kurių institucijos imasi siekdamos užkardyti tokią veiklą.

Renginyje taip pat bus pristatyta iš kontrabandininkų perimtų jų naudojamų priemonių nelegalioms prekėms iš Baltarusijos gabenti ekspozicija.

Kaip anksčiau skelbė VSAT, iš daugiau nei šešių šimtų šiemet fiksuotų meteorologinių balionų pasieniečiai perėmė per 70.

Pasieniečiai sako tokius objektus teoriškai galintys numušti šiems priartėjus arčiau žemės, tačiau tam neturi įgaliojimų.

Reaguodami į balionų keliamą grėsmę, politikai ketina keisti įstatymus ir Lietuvos sieną oru neteisėtai kertančius oro balionus su kontrabanda leisti numušti Valstybės sienos apsaugos tarnybos ir Viešojo saugumo tarnybos pareigūnams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas