Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 04 26

Dukart nuodytas ir ilgiems metams į kalėjimą pasiųstas V.Putino oponentas: F.Kafka nesugebėtų sugalvoti to, kas vyksta Rusijoje

Dėl išdavystės ir Rusijos kariuomenės menkinimo 25 metams nuteistas žymus Rusijos opozicijos aktyvistas Vladimiras Kara-Murza. Prieš metus viešėdamas Vilniuje jis davė interviu 15min. Tąsyk jis kalbėjo, kad nuo tada, kai Vladimiras Putinas daugiau nei prieš 20 metų tapo šalies prezidentu, valdžia juda ta pačia kryptimi: į diktatūrą, represijas – perfrazuojant vieną vakarietišką dainą, „back in USSR“.
Vladimiras Kara-Murza
Vladimiras Kara-Murza ir Vladimiras Putinas / 15min ir „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Siūlome dar kartą paskaityti V.Kara-Murzos mintis apie Rusijos dabartį ir galimą ateitį.

Kalbėdamas apie kai kurių Vakarų šalių politikų poziciją dėl V.Putino režimo ir jo veiksmų, V.Kara-Murza citavo žinomą disidentą Vladimirą Bukovskį, sakiusį, kad daugeliui Vakarų politikų galimybė išsikepti šoninės ryte naudojant sovietines dujas yra gerokai svarbiau nei kažkokios ten žmogaus teisės.

„Gaila, bet tai tiesa iki dabar, tik žodis „sovietinės“ pakeistas į „Rusijos“. Kai dirbau dėl sankcijų pagal „Magnickio įstatymą“, įvairiose Vakarų šalyse turėjau labai daug galimybių pamatyti tokius žmones, kuriems šoninė svarbiau nei žmogaus teisės. Laimei, tai netaikytina daugeliui Lietuvos politikų, beje, iš skirtingų partijų“, – 2022 metų balandį interviu 15min teigė Laisvos Rusijos fondo viceprezidentas Vladimiras Kara-Murza, kurį pirmadienį Maskvos teismas pripažino kaltu dėl išdavystės ir Rusijos kariuomenės menkinimo bei nuteisė jį kalėti 25 metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas