Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

E.Gentvilas užstoja V.Landsbergį ir ragina G.Landsbergį papurtyti savo atmintį

Vienas Liberalų sąjūdžio lyderių, Seimo narys Eugenijus Gentvilas kritikuoja konservatorių lyderį užsienio reikalų ministrą Gabrielių Landsbergį dėl nepagarbių pastabų savo seneliui, pirmajam atkurtos Lietuvos vadovui Vytautui Landsbergiui, pažėrusiam kritikos partijai jos tarybos posėdyje.
Eugenijus Gentvilas ir Gabrielius Landsbergis
Eugenijus Gentvilas ir Gabrielius Landsbergis / BNS nuotr.

Sekmadienį, praėjus Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų tarybos susirinkimui, G.Landsbergis, komentuodamas V.Landsbergio kritiką partijai dėl čekiukų skandalų, sakė, kad „profesoriui reikėtų atminties supurtymo“ ir kad seneliui dirbant Europos Parlamente „tos išmokos lygiai taip pat būdavo naudojamos, ir parlamentinės lėšos nebuvo jam svetimos“.

Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas, signataras E.Gentvilas kviečia koalicijos partnerių konservatorių lyderį, užsienio reikalų ministrą, parlamentarą Gabrielių Landsbergį supurtyti atmintį ir viešai deklaruoti, ar per pusę kadencijos Europos Parlamente parlamentinės lėšos nebuvo jam svetimos, ar galbūt pinigų vis dėlto jis atsisakė.

Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Vytautas Landsbergis
Irmanto Gelūno / BNS nuotr./Vytautas Landsbergis

Liberalas taip pat primena prieš vienus metus ir 12 dienų, nepavykus paskelbti pirmalaikių šio Seimo rinkimų, G.Landsbergio jam asmeniškai duotą pažadą.

„Kai praėjusį savaitgalį Gabrielius pasiūlė supurtyti savo senelio Vytauto Landsbergio atmintį, ar jam nesvetimos buvo europarlamentinės išmokos, aš prašau paties Gabrieliaus papurtyti atmintį ir priminti visai Lietuvai, ar per dvejus metus Europos Parlamente jis pats atsisakė išmokų. Šiuo metu šios kiekvienam parlamentarui skiriamos neatsiskaitytinos lėšos sudaro 4970 eurų kas mėnesį“, – rašoma E.Gentvilo pranešime.

Signataro pastebėjimu, jeigu Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas apeliavo į savo senelio, signataro, buvusio partijos vadovo V.Landsbergio garbų amžių – jam 91 metai, tokiu atveju, nepagarbų anūko poelgį tegu atitinkamai įvertina jo šeima.

„O jeigu Gabrielius abejoja savo senelio, prie šachmatų lentos su būsimu pasaulio čempionu Petrosianu iškovojusio lygiąsias ir be partitūros skambinančio ištisas Čiurlionio kompozicijas, bendrais kognityviniais gebėjimais, tuomet anūko frazę vertinu kaip kolegos signataro pažeminimą ir įžeidimą tai daliai visuomenės, kuri pirmiausia V.Landsbergio asmenybę ir jo protą sieja su darbais atgaunant valstybingumą ir nepriklausomybę“, – pabrėžia E.Gentvilas.

Galu gale liberalas primena apie neišpildytą G.Lansbergio pažadą, kurį šis asmeniškai davė 2023 m. birželio 6 d., išsyk po vidurdienio, Seime nepavykus konservatorių paskelbtam balsavimui paleisti šios kadencijos Seimą ir skelbti naujus rinkimus.

„Iš pat pradžių prieštaravau Gabrieliaus užmojui paleisti Seimą ir išgirdau, kad jis kvies mane alaus. Balsavimu nepritarus pirmalaikiams Seimo rinkimams, dar posėdžių salėje Gabrielius priėjo prie manęs ir pasiūlė: gal kada alaus išgerkime? Atsakiau, kad esu linkęs vyno. O kada, paklausė Gabrielius. Tu užsiėmęs, esi ministras, rask laiko, atsakiau, – aš visada rasiu. Taip jis ir ieško – metus ir 12 dienų“, – sako E. Gentvilas.

V.Landsbergį nuo G.Landsbergio kritikos užstojo ir visuomenininkas A.Tapinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius