Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
02 03

Buvusį sutuoktinį mušusi prokurorė buvo atleista iš darbo: teismas nusprendė, jog tai buvo per daug žiauru

Daugelį metų gerai dirbusi, jokių priekaištų ir dėl elgesio ne tarnybos metu nesulaukusi vilnietė prokurorė vieną dieną išgirdo apie atleidimą.
Asociatyvi iliustracija
Asociatyvi iliustracija: prokurorė laikosi pozicijos, kad jėgą naudojo gindamasi, vis dėlto tarnyboje sulaukė dėl to nemalonumų. Teismo vertinimu – per griežtų. / 15min archyvo nuotraukų koliažas

Taip drastiškai prokuratūros vadovybė įvertino pareigūnės nuopuolį asmeniniame gyvenime – vienoje konfliktinėje situacijoje, vaikų akivaizdoje, moteris neišvengė smurto prieš savo buvusį sutuoktinį, su kuriuo skyrybos nepavyko be pykčio.

Po pergalės – naujas iššūkis

Teismas su daugeliu atleistosios prokurorės argumentų nesutiko – aplinkybes ji įvertino, tikriausiai, subjektyviai. Vis dėlto esminiu klausimu teisminį ginčą Elyja Snieškaitė baigė kaip nugalėtoja – jos atleidimas iš prokuratūros pripažintas šiurkščia juridine klaida.

Tiesa, pirminiu bylos verdiktu nurodžius E.Snieškaitę grąžinti į jos ankstesnes pareigas, prokuratūros teisininkai vėl suskubo imtis atsakomųjų veiksmų – pateikė apeliaciją aukštesnės instancijos teismui.

Pareikalavo ir moralinės kompensacijos

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) civilinėje byloje nusprendė panaikinti Lietuvos Respublikos (LR) generalinės prokurorės Nidos Grunskienės sprendimą paskirti prokurorei Elyjai Snieškaitei tarnybinę nuobaudą – atleidimą iš pareigų ir grąžino prokurorę į ankstesnes Vilniaus apygardos prokuratūros Vilniaus apylinkės prokuratūros prokurorės pareigas.

Pasak advokato, prokuratūra padarė klaidingas ir formalias išvadas dėl tariamai padaryto šiurkštaus E.Snieškaitės pažeidimo.

Pareiškėjos atstovo advokato Giedriaus Abromavičiaus teigimu, LR generalinė prokuratūra (GP) netinkamai ir formaliai atliko tarnybinio nusižengimo tyrimą, nepagrįstai nevertino reikšmingų aplinkybių, pagrindžiančių pareiškėjos veiksmus ginantis nuo jos teisių pažeidimo, todėl padarė klaidingas ir formalias išvadas dėl tariamai padaryto šiurkštaus pažeidimo. Anot advokato, kadangi prokuratūra viešai paskelbė duomenis apie pareiškėjos asmeninį gyvenimą, pareiškėja taip pat reikalavo iš GP atlyginti neturtinę žalą.

„Nors šioje byloje dar nėra priimtas galutinis teismo sprendimas, tačiau Vilniaus apygardos administracinis teismo sprendimas panaikinti neteisėtą atleidimą yra svarbus žingsnis siekiant apginti pažeistas prokurorės Elyjos Snieškaitės teises ir sumenkintą vardą bei reputaciją“, – komentuodamas situaciją 15min, pabrėžė advokatas Giedrius Abromavičius.

15min įsigilino į pirminės instancijos teisminį ginčą. Paaiškėjo, kodėl teismas, net ir įsitikinęs dėl prokurorei netinkamo smurtinio elgesio privačioje aplinkoje, jos atleidimą iš darbo vis dėlto pripažino nesąžiningu situacijos vertinimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas