Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 17

EBPO pristatys ataskaitą apie vidurinio ugdymo stiprinimą Lietuvoje

Europos bendradarbiavimo ir plėtros organizacija (EBPO) penktadienį Seime pristatys ataskaitą apie vidurinio ugdymo stiprinimą Lietuvoje.
Žygimantas Gedvila/BNS nuotr. Vilniaus gimnazija
Žygimantas Gedvila/BNS nuotr. Vilniaus gimnazija
Temos: 1 Švietimas

Kaip pranešė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, joje bus pristatyta EBPO ekspertų analizė, skirta vidurinio ugdymo pakopai ir joje vykstantiems pokyčiams.

EBPO ekspertai apžvelgė keturias pagrindines pokyčių kryptis viduriniame ugdyme – atnaujintų Bendrųjų programų įgyvendinimą, brandos egzaminų pertvarką, teikiamo ugdymo karjerai efektyvumą, akademinių pasiekimų informacijos naudojimą.

Jų pateiktose rekomendacijose atkreipiamas dėmesys į Lietuvos švietimo sistemos lankstumo tobulinimą, aktyvinant procesus tarp skirtingų švietimo grandžių, gerinant švietimo kokybę ir jo prieinamumą bendrojo ugdymo ir profesinėse mokyklose.  

EBPO ataskaitą Lietuvai apžvelgs šios organizacijos Švietimo ir gebėjimų direktorato vadovas Andreas Schleicher (Andreas Šlaicheris). Švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas aptars švietimo kokybės ir prieinamumo stiprinimą. Nacionalinės švietimo agentūros direktorė Rūta Krasauskienė pristatys kartu su EBPO vykdyto projekto, kurios rezultatais rėmėsi EBPO ataskaitos rengėjai, tikslus ir poveikį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas