Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 06 26

„Ekoagros“ direktoriaus G.Labanausko bendražygius konkursuose lydi ypatinga sėkmė

Už ekologiškų ūkių sertifikavimą ir kontrolę atsakingoje VšĮ „Ekoagros“ neseniai įvykę konkursai į pareigas kelia rimtų klausimų dėl skaidrumo. Juos laimėjo buvę VšĮ direktoriaus Gintauto Labanausko bendradarbiai bei G.Labanausko labdaros ir paramos fondo valdybos nariai Mindaugas Šimkūnas ir Edita Vaitkūnienė. Maža to, M.Šimkūnas dalyvavo atrankos komisijoje renkant vyriausiąjį finansininką. Konkursą į pareigas laimėjo E.Vaitkūnienė.
Gintautas Labanauskas
Gintautas Labanauskas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Prieš kurį laiką 15min jau rašė, kad gegužės pradžioje VšĮ „Ekoagros“ vadovu paskirtas G.Labanauskas jau kitą dieną į darbą priėmė buvusį savo bendradarbį iš Vidaus vandens kelių direkcijos (VVKD) M.Šimkūną.

Kurį laiką pabuvęs patarėju, gegužės 21 dieną M.Šimkūnas buvo pervestas į konkursines pareigas – paskirtas direktoriaus pavaduotoju.

Tą pačią dieną vyriausiąja viešosios įstaigos „Ekoagros“ finansininke tapo buvusi VVKD plėtros direktorė Edita Vaitkūnienė.

Į klausimą, ar tiesa, kad buvusios ilgametės įstaigos finansininkė bei direktoriaus pavaduotoja po patirto spaudimo pačios pasiprašė į kitas pareigas, taip atlaisvindamos darbo vietas kitiems, direktorius 15min tuomet neatsakė, tačiau buvo aiškinama, jog M.Šimkūnas bei E.Vaitkūnienė į pareigas paskirti laikinai, kol įvyks konkursai.

Ir konkursai įvyko – po jų buvę G.Labanausko bendradarbiai galutinai tapo esamais.

Tačiau tai – dar ne viskas. 15min gavo informacijos, kad G.Labanausko įsakymu sudarytoje atrankos komisijoje, kuri rinkosi „Ekoagros“ vyriausiąjį finansininką, dalyvavo tas pats M.Šimkūnas.

E.Vaitkūnienės gebėjimai įvertinti itin gerai, palyginti su pretendentėmis. Ji gavo 9,9 balus, konkurentės – 2,5 ir 3,4 balo.

G.Labanauskas, M.Šimkūnas ir E.Vaitkūnienė ne tik kartu dirbo VVKD.

Registrų centro duomenimis, M.Šimkūnas ir E.Vaitkūnienė šiuo metu priklauso G.Labanausko labdaros ir paramos fondo valdybai, M.Šimkūnas yra valdybos pirmininkas. Taip pat jie abu yra asociacijos „Dirbam Kaunui“ tarybos nariai. G.Labanauskas septynerius metus vadovavo šiai asociacijai, tačiau tapęs „Ekoagros“ vadovu, pasitraukė iš jos pirmininko pareigų.

Kaip tuo metu M.Šimkūnas galėjo būti objektyvus atrankos komisijoje?

Kaip rašoma „Ekoagros“ atsakyme 15min, tarp E.Vaitkūnienės ir M.Šimkūno nėra ryšių, dėl kurių galėtų kilti viešųjų ir privačių interesų konfliktas.

„Tarp minėtų asmenų ir G.Labanausko taip pat nėra teisės aktais draudžiamų sąsajų, dėl kurių galėtų kilti interesų konfliktas. Konkursai į VšĮ „Ekoagros“ vyr. finansininko pareigas ir direktoriaus pavaduotojo pareigas vyko vadovaujantis reglamentuojančiais teisės aktais, jų skaidrumu ir komisijų narių objektyvumu abejoti nėra pagrindo“, – teigiama VšĮ atstovės spaudai Irmos Minskienės atsakyme.

Ji pabrėžė, jog konkursų dalyviams balus skyrė teisės aktų nustatyta tvarka sudarytos komisijos, skirti balai objektyviai atspindi dalyvių žinių lygį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas