Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Elektrėnų etikos sargai žada aiškintis, ar buvęs meras vartojo alkoholį per posėdį

SVTG
Kęstutis Vaitukaitis
Kęstutis Vaitukaitis / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Elektrėnų savivaldybės etikos sargai ketina aiškintis, ar tarybos narys, ilgametis eksmeras liberalas Kęstutis Vaitukaitis vartojo alkoholį nuotolinio Ūkio reikalų komiteto posėdžio metu.

Aptariamas posėdis nuotoliniu būdu vyko gegužės 22 dieną, jo įraše matyti, kad komiteto pirmininkas K. Vaitukaitis demonstruoja kolegoms alaus skardinę, kuria atsidaro ir gurkšnoja turinį.

Pats politikas BNS teigė gėręs nealkoholinį alų, tai daręs pertraukos metu.

„Iš tikrųjų, geriu nealkoholinį alų „Efes“, taip. Gaila, deja, sensacijos nėra. Ir tai, tarp kitko, per pertrauką. (...) Per pertrauką gerti nealkoholinį alų, turbūt, ne nuodėmė“, – kalbėjo K. Vaitukaitis.

Tuo metu pačiame komiteto posėdyje kolegoms teiraujantis, ką šis geria, jis tvirtino, jog kavą.

Savivaldybės tarybos narė, opozicinių socialdemokratų deleguota Etikos komisijos pirmininkė Viktorija Juknevičienė BNS sakė dalyvavusi posėdyje, bet šio veiksmo nemačiusi, todėl jokių sprendimų dar nėra priimta.

„Žinoma, pabendrausime ir žiūrėsime, ar rimta, ar nerimta, kas čia buvo. (...) Visų pirma, aptarsime situaciją, o tada, kai bus aišku, ar turime tam (K. Vaitukaičio elgesio svarstymui Etikos komisijoje – BNS) pretekstą, (...) viskas paaiškės ir, aišku, ta informacija bus vieša“, – sakė politikė.

Elektrėnų savivaldybės mero Gedimino Ratkevičiaus teigimu, į tokį tarybos nario elgesį „reikėtų sureaguoti“, bet prieš tai – pasiaiškinti, koks gėrimas ir kokiu metu buvo vartotas.

„Aš netoleruočiau tokių dalykų. Ne vieta posėdžio metu vartoti alkoholinius gėrimus. Tikiuosi, kad to nebuvo. O jeigu bus, mažiausiai pastabų reikėtų, reikėtų atkreipti dėmesį tarybos ir komitetų narių, kad nebūtų tokių dalykų. Net jeigu ne posėdžio metu, reikėtų vengti demonstravimo, tai yra blogas pavyzdys“, – nurodė meras.

Jis pažymėjo, kad tarybos nario mandatas yra laisvas ir nesaistomas darbo santykių su jais reglamentuojančiais teisės aktais.

„Darbo sutarčių nesudaroma, drausmės nereglamentuoja Darbo kodeksas, nei Valstybės tarnybos įstatymas. Tai čia yra tiesiog moralinė atsakomybė“, – tvirtino G. Ratkevičius.

Elektrėnų mero pareigas K. Vaitukaitis ėjo nuo 2000 iki 2007 ir nuo 2011 iki 2023 metų. Vieną kadenciją nuo 1996-ųjų jis dirbo Seime, į kurį buvo išrinktas pagal Lietuvos centro sąjungos sąrašą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius