Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 12 10

Elnio ir briedžio ragai pakruojiškių rankose virsta dovanomis: tiks ir draugui, ir jo šuniui

Jauni pakruojiškiai laimės svetur ar bent didesniame mieste neieškojo. Savo nedidelius verslus jie įkūrė gimtajame mieste ir sako, kad tai netrukdo atrasti klientų ne tik visoje Lietuvoje, bet ir užsienyje. Prieš Kalėdas jiems – pats darbymetis, nes juk kiekvienas sukame galvą, ką padovanoti artimiesiems, draugams, kolegoms ar net savo šuniui.
Gražvidas Jokantas ir jo gaminiai
Gražvidas Jokantas ir jo gaminiai / 15min nuotr.

Pakruojiškis Gražvidas Jokantas juokiasi, kad turi ką pasiūlyti visiems, nes jo įmonės gaminiai tinka ir pačiam pasipuošti, ir šventinį stalą papuošti, ir šunį nudžiuginti. Visa tai gaminama iš... ragų. Nuo spalio kalėdinėmis nuotaikomis gyvena ir Justina Andrešiūnienė, kuri per motinystės atostogas sugalvojo nedidelio nuosavo verslo idėją.

15min nuotr./Justina Andrešiūnienė ir Gražvidas Jokantas
15min nuotr./Justina Andrešiūnienė ir Gražvidas Jokantas

Su Gražvidu Jokantu susitinkame jo namų kieme esančiame pastate, kur tyliai ūžia staklės. Vis dėlto sukame ne į gamybines patalpas, o į nedidelę salę, kurioje eksponuojama tai, ką du įmonės „Laukinis ragas“ įkūrėjai yra pagaminę.

Susidomėjo vaikystėje

Ant sienų ragai – įspūdingi, tokių kasdien nepamatysi. Tokius Gražvidas pasilieka tik išties labai išskirtinius, nes visi kiti ragai panaudojami kaip medžiaga gamybai. O patys gaminiai dabar dažniausiai yra kažkas vikingų tema.

Kodėl vikingų? Gražvidas sako tam dabar skiriantis visą savo laisvą laiką – po darbo iki išnaktų skaito literatūrą, ieško naujos informacijos.

O nuo ko prasidėjo pats sumanymas imtis gamintis kažką iš rago? „Prasidėjo nuo to, kad nuo 10 metų pradėjau eiti į medžiokles varovu. Esu ne kartą radęs ragų. Vaikystėje kaime pirkdavau senovinius ragus, taip pat ir ragus, perparduodavau. Bet sugalvojau, kad iš jų galima kažką pagaminti, po truputį užsisukome“, – pasakoja Gražvidas.

Šį nedidelį verslą Gražvidas plėtoja su draugu dviese. Kaip sako, pelnas čia nedidelis, bet įmonė auga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas