Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 21 /15:50

Elvinas Jankevičius: Rasa Kazėnienė patiria psichologinį spaudimą, jai yra sunku

Su Kauno tardymo izoliatoriaus Socialinės reabilitacijos skyriaus viršininke, atliekančia direktoriaus pavaduotojo funkcijas, Rasa Kazėniene susitikęs teisingumo ministras Elvinas Jankevičius penktadienį paskelbė, kad Teisingumo ministerija kreipsis į teismą, kuris nagrinėja įmonės „Niklita“ ieškinį prieš R.Kazėnienę, ir į teisminį procesą bandys įsitraukti kaip trečioji šalis.
Rasa Kazėnienė susitinka su teisingumo ministru Elvinu Jankevičiumi
Rasa Kazėnienė susitinka su teisingumo ministru Elvinu Jankevičiumi / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

„Rasa patiria psichologinį spaudimą, jai yra sunku, aš kaip teisingumo ministras tikrai reiškiu paramą. Ministerija nepaliks Rasos vienos. Šiandien vyksta teisminiai procesai ministerija bandys įsitraukti kaip trečioji šalis, kreipsis į teismą su tokiu prašymu“, – po susitikimo apie vykstantį teisminį nagrinėjimą kalbėjo ministras.

Įkalinimo įstaigoms maitinimo paslaugas teikianti bendrovė „Niklita“ už pažeistą dalykinę reputaciją iš R.Kazėnienės siekia prisiteisti 6 tūkst. eurų. R.Kazėnienės viešai pateiktoje informacijoje figūravusi bendrovė „Niklita“ teigia, kad R.Kazėnienės teiginiai neatitinka tikrovės ir reikalauja šią informaciją viešai paneigti bei atlyginti 5 tūkst. eurų įvertintą žalą įmonei bei tūkstančio eurų žalą jos savininkui Valdui Kuktai.

Ministras sakė esantis patenkintas, kad R.Kazėnienė dirba Kauno tardymo izoliatoriuje, esą kai ji pradėjo ten dirbti, padėtis izoliatoriuje pradėjo gerėti – sutaupyta vykdant viešuosius pirkimus, organizacinis darbas buvo atliekamas puikiai.

„Džiaugiamės, kad tokią darbuotoją turime ir padarysime viską, kad ji išliktų“, – pabrėžė ministras.

R.Kazėnienė: trauktis – ne išeitis

R.Kazėnienė penktadienį sakė, kad be ją palaikančių žmonių ji greičiausiai nebūtų galėjusi dirbti ir mėginti ką nors pakeisti šioje sistemoje.

„O keisti ten yra daug ką, yra daug nenudirbtų darbų. Jei tik galėsiu, padėsiu, jei tik manęs reikės, aš ten būsiu“, – sakė ji.

R.Kazėnienė teigė, svarsčiusi trauktis iš pareigų, tačiau supratusi, jog tai ne išeitis.

„Tai reikštų mano šeimos pralaimėjimą, tai reikštų, kad aš pasiduodu ir nebetikiu tuo, kuo tikėjau anksčiau. Aš tikiu savo nuveiktais darbais“, – kalbėjo ji.

R.Kazėnienė teigė palaikanti kalėjimų sistemos optimizavimą, nepaisant to, kad ne visiems jis atrodo patrauklus.

Pagarsėjusi įmonė vis dar laimi konkursus

Penktadienį ministras pripažino, kad įmonė „Niklita“, kurios vadovas bylinėjasi su R.Kazėniene, vis dar laimi bausmių atlikimo sistemos viešuosius pirkimus.

„Su viešaisiais pirkimais Kalėjimų departamente ir toliau yra betvarkė, plačiau apie tai pirmadienį“, – sakė ministras.

Premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas sakė, kad nėra normalu, kad įmonės „Niklita“ savininko žmona daro viską, kad spaudimas R.Kazėnienei būtų daromas.

„Mes deklaruojame paramą ir ji tikrai ją turės“, – už save ir už premjerą sakė S.Malinauskas.

Dirba su „Niklitos“ vadovo žmona

R.Kazėnienė sakė Kauno tardymo izoliatoriuje grįžusi į lygiavertes pareigas, kokias ėjo anksčiau.

„Jokie reikalavimai specialiai man nebuvo keisti“, – patikino ji. R.Kazėnienės teigimu, į pareigas ją izoliatoriaus vadovas pakėlė dėl to, kad jai kuo mažiau reikėtų bendrauti su Personalo skyriaus viršininke.

INIT TV šią savaitę pranešė, kad spėjusios pagarsėti įmonės „Niklita“ vadovo žmona Ingrida Kuktienė dirba su R.Kazėniene tame pačiame Kauno tardymo izoliatoriuje. I.Kuktienė yra Personalo skyriaus viršininkė.

Anot R. Kazėnienės, I. Kuktienė ją skundžia kalėjimų departamentui ir daro psichologinį spaudimą pavaldiniams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas