Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2013 09 09

ES ministrai Viktorui Uspaskichui nėra ypatingi svečiai

Kėdainių konservų fabriko generalinis direktorius, Kėdainių savivaldybės tarybos narys „darbietis“ Vygantas Vanagas pagrindiniu fabriko akcininku tebevadina Seimo narį, Darbo partijos (leiboristų) frakcijos seniūną Viktorą Uspaskichą, nors šis dar prieš pusmetį įmonės akcijas perleido savo dukrai.
Kėdainių konservų fabrike
Kėdainių konservų fabrike ES ministrų laukė vaišės. / Aurimo Šrubėno nuotr.

„Čia mūsų pagrindinis akcininkas. Jei jūs juo būtumėte, ir jūsų nuotrauka būtų ant stiklainio“, – pirmadienį gamykloje apsilankiusio užsienio žurnalisto paklaustas, kieno veidas yra ant stiklainio „Geras vaizdelis“, teigė V.Vanagas.

Marinuoti agurkai, ant kurių etiketės – V.Uspaskicho nuotrauka, nepardavinėjami jau keletą metų, nes dėl viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo normų politikų atvaizdų negali būti produktų reklamose. Tačiau etiketėmis su V.Uspaskicho veidu pažymėtų stiklainių Kėdainių konservų fabriko sandėliuose gausu.

„Jų gaminame nedaug, palyginti su „Gero vaizdelio“ agurkais be nuotraukos etiketėje. Stiklainius su V.Uspaskicho veidu dovanojame ypatingiems svečiams. Šių agurkų ir kokybė ypatinga, nes ant prasto produkto mums niekas neleistų dėti tokios etiketės. Čia pati aukščiausia kokybė“, – teigė V.Vanagas.

Šių agurkų ir kokybė ypatinga, nes ant prasto produkto mums niekas neleistų dėti tokios etiketės. Čia pati aukščiausia kokybė.

V.Uspaskichas atvyksta tik su ypatingais svečiais

ES ministrai ir eurokomisaras žemės ūkiui, kuriuos į Kėdainių konservų fabriką pirmadienį atsivežė „darbietis“ žemės ūkio ministras Vigilijus Jukna, dovanų su V.Uspaskicho atvaizdu negavo.

Jiems gamykla padovanojo kitas simbolines dovanas – mažą stiklainėlį su vienu marinuotu agurku, pavadintą „After Party“, ir kitą stiklainėlį su dviem marinuotais pomidorais – „After Party 2“. Ministrams taip pat įteiktos „Krekenavos agrofirmos“ gamintos dešrelės.

Ministrai vaišintis buvo kviečiami ir gamykloje. Po ekskursijos, per kurią leista apžiūrėti visą marinuotų agurkų gamybos technologiją, svečių laukė vaišėmis nukrautas stalas.

Vėliau, klausiamas, ar V.Uspaskichas aktyviai veikia įmonėje, V.Vanagas teigė, kad šeimininkas gamykloje lankosi itin retai ir tik tuomet, kai būna ypatingų svečių. 

„Jis tiesiogiai nėra akcininkas, mūsų akcininkai yra juridiniai asmenys – kitos įmonės. Kuriam šeimos nariui jis perdavė akcijas, aš nežinau. (…) Viktoras čia atvyksta tik, kai būna ypatingų svečių“, – pasakojo V.Vanagas.
Pirmadienį gamykloje viešint ES ministrams V.Uspakichas fabrike nepasirodė.

Verslo ateitis – raugti agurkus ir kopūstus

Kėdainių konservų fabriko generalinis direktorius V.Vanagas teigė, kad šiemet gamykla ketina teikti paraišką ES paramai gauti ir statyti naują daržovių raugimo cechą.

„Planuojame 7 mln. litų investicijas ir dar šiemet statyti naują cechą. Mes dabar raugiame ir agurkus, ir kopūstus, juos eksportuojame, bet mums jau trūksta patalpų. ES parama sieks daugiausia 20 proc. reikalingos sumos“, – teigė V.Vanagas.

Lietuviai nebeaugina agurkų, su tom pašalpom juos labai išlepinome, – pripažįsta V.Vanagas.

Pasak jo, naujas cechas darbą turėtų pradėti kitąmet, o per metus ketinama užraugti tūkstantį tonų agurkų ir 2 tūkst. tonų kopūstų.

Tiesa, lietuviškų žaliavų gamyklai jau ima trūkti. „Lietuviai nebeaugina agurkų, su tom pašalpom juos labai išlepinome“, – pripažįsta V.Vanagas.

Pastačiusi naują cechą gamykla ketina papildomai įdarbinti 30–40 darbuotojų. Šiuo metu fabrike trimis pamainomis dirba 300 darbuotojų. V.Vanagas teigia, kad vidutinis uždarbis įmonėje siekia 1,4 tūkst. litų.

Kėdainių konservų fabriko generalinis direktorius juokiasi, kad gamykloje per 17-a jo veiklos metų jau spėjo padirbėti visas Kėdainių miestas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas