Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

ESO vadovas įspėja „drąsuolius“ – tokios pramogos gali baigtis mirtimi

Kai kurios paauglių pramogos gali baigtis mirtimi. Taip sako AB „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) direktorius Renaldas Radvila, feisbuke dalindamasis nuotrauka, kurioje matosi du jaunuoliai, įlipę į elektros atramą. „Tokia „pramoga“ LABAI pavojinga gyvybei. MIRTINA“, - teigia jis.
Elektros laidai
Elektros laidai / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Įspėja – tai MIRTINA

Pastarosiomis dienomis nuolat apie audros pasekmes kalbėjęs R.Radvila šįkar feisbuke pasidalino kiek kitokiu įspėjimu. Jo teigimu, dėl šito jis negalįs tylėti.

„Kiek kita tema, nei šių dienų aktualijos, tačiau negaliu tylėti. Žmogiškai. Ypač kai pamatau tokius vaizdus. Atsiranda „jaunimėlio“ arba kitaip savižudžių (kitaip negaliu jų pavadinti), lipančių į elektros atramas dėl pramogos.

Tokia „pramoga“ LABAI pavojinga gyvybei. MIRTINA.

Atostogų metas ir kai kurie jaunuoliai nežino, kaip pasirodyti ar kuo užsiimti, todėl PRAŠAU visų: paprotinkim savus ir kaimynų vaikus, kad NIEKADA negalima karstytis ant JOKIŲ atramų, transformatorinių, kitų elektros įrenginių. NIEKADA, nes tai visada MIRTINAI pavojinga. Aš neperdedu“, – rašė R.Radvila.

Nuotraukoje, kurią jis, kaip rašo, pasiskolino iš vienos feisbuko grupės, aiškiai matyti du jaunuoliai, įlipę į aukštos įtampos perdavimo linijos stulpą.

Kaip rašo ESO vadovas, nežinia, ar ši žinutė pasieks paauglius, bet jis turįs pabandyti: „Tai ne pramoga. Jūs žūsite. Suprantat? Nekartokit, nelipkit, nes pirmas kartas bus paskutinis.

Šį kartą, panašu, istorija baigėsi laimingai.“

Lipo dėl asmenukės

Viena iš panašių istorijų, susijusių su elektros laidais ir „pramogomis, nutiko 2022 m. lapkritį V.Kojelavičiaus gatvėje, kai geležinkelio stoties teritorijoje, 17-metis vaikinas, norėdamas pasidaryti asmenukę, užlipo ant traukinio vagono, prisilietė prie aukštos įtampos laido ir patyrė elektros iškrovą, nuo kurios užsidegė drabužiai.

Greitosios medicinos pagalbos darbuotojas 36 metų Dmitrijus Alimovas, norėdamas suteikti nukentėjusiajam pirmąją pagalbą, užlipo ant traukino vagono ir taip pat patyrė elektros iškrovą. D.Alimovas netrukus mirė ligoninėje.

VIDEO: Nufilmuota, kaip gelbėjamas geležinkelyje nuo elektros nukentėjęs medikas

Įvykio vietoje buvęs Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato 45 metų pareigūnas, gesindamas degantį greitosios pagalbos darbuotoją, nudegė rankos plaštaką.

Šis įspėjimas galioja ir tiems, kurie norėtų patys imtis iniciatyvos tvarkydami audros išvartytas atramas ir nukritusius elektros laidus – tai irgi gali būti mirtinai pavojinga.

15min skaitytojos nuotr./Nutraukti elektros laidai
15min skaitytojos nuotr./Nutraukti elektros laidai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas