Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2018 07 11 /15:44

Etikos sargai išteisino blaivumo nesitikrinusį G.Kirkilą: neetiškais pripažino konservatorius

Seimo Etikos ir procedūrų komisija nustatė, kad konservatorių Gabrieliaus Landsbergio ir Jurgio Razmos pasisakymai apie galimai neblaivų posėdžiui pirmininkavusį Lietuvos socialdemokratų darbo (LSDD) partijos vedlį Gediminą Kirkilą yra neetiški.
Seime
Seime / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Nebuvo jokių požymių, kad Seimo pirmininko pavaduotojas buvo neblaivus ir panaudoti tokius metodus kaip apkaltinti buvus neblaiviam siekiant opozicinių tikslų, mūsų požiūriu, buvo neetiškas elgesys“, – BNS sakė Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkė, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos vadovė Rita Tamašunienė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Rita Tamašunienė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Rita Tamašunienė

Anot R.Tamašunienės, LSDD partijos frakcijos kreipimąsi praėjusią savaitę nagrinėjusi komisija nusprendė tyrimo nepradėti, bet priėmė protokolinį sprendimą, kuriuo paragino vengti „nepagrįstų įrodymais kaltinimų, teiginių ir prielaidų, galinčių sumenkinti Seimo narių bei Seimo reputaciją“.

„Tyrimo mes nepradėjome, tai nėra išvada, tai protokolinis sprendimas. Ką mes tirsime, praėjus savaitei, niekas neužfiksavo to neblaivumo, išskyrus konservatorius“, – sakė komisijos vadovė.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija sprendimą, kad J.Razmos ir G.Landsbergio pasisakymai G.Kirkilo atžvilgiu yra neetiški, nepagrįsti faktais ar įrodymais ir nederantys Seimo nariams, priėmė susipažinusi ir išnagrinėjusi pateiktą medžiagą, Seimo posėdžio vaizdo ir garso įrašus.

Komisija taip pat ragina „visus Seimo narius vengti nepagrįstų įrodymais kaltinimų, teiginių ir prielaidų, galinčių sumenkinti Seimo narių bei Seimo reputaciją“.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gabrielius Landsbergis, Vilius Šapoka, Jurgis Razma
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gabrielius Landsbergis, Vilius Šapoka, Jurgis Razma

Birželio 29-ąją, suabejoję G.Kirkilo blaivumu, konservatoriai blaivumą jam pasiūlė pasitikrinti.

„Nežinau, dėl ko jūs taip susijaudinęs ir taip nerišliai kalbate bei keistą mimiką demonstruojate. Ar čia yra kitos priežastys, kurias sufleruoja mano kolegos medikai. Būtų gerai, jei rastumėte galimybę pasitikrinti blaivumą“, – taip posėdžio metu nuskambėjo pirmasis įtarimas, kad G.Kirkilas gali būti neblaivus. Tai pasakė konservatorius J.Razma.

„Tėvynės sąjunga nesirengia dalyvauti posėdyje, kurį veda galimai neblaivus pirmininkas“, – pridūrė ir Tėvynės sąjungos–Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas G.Landsbergis.

Vyriausiosios rinkimų komisijos narys Vilius Semeška į Seimą iškvietė policiją. Tiesa, pareigūnai į parlamento rūmus neįėjo – jų neįleido Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Pats G.Kirkilas tikino esąs blaivus, bet pasitikrinti blaivumo nesutiko.

VIDEO: Blaivumo pasitikrinti nenorėjęs G.Kirkilas nuo žurnalistų pasislepė kabinete

„Aš alkoholį vartoju labai saikingai, kartais pavartoju, bet šiandien nevartojau“, – pasibaigus posėdžiui kalbėjo Seimo narys.

Klausiamas, ar sutiktų pasitikrinti alkotesteriu, G.Kirkilas atsakė: „O kodėl turėčiau?“

Opozicijos atstovų iškeltas abejones dėl jo blaivumo Seimo vicepirmininkas sakė esant politiniu spaudimu.

„Čia yra politinis spaudimas mums, jiems keistai elgiausi, nes nedaviau kalbėt, kai tyčiojasi iš Seimo darbotvarkės“, – kalbėjo G.Kirkilas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Policija: būti neblaiviu Seime nėra nusikalstama veika

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius