Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 09 13

Etikos sargams apskųstas V.Pranckietis: komisija išaiškins, ar tai buvo spaudimas

Seimo Etikos ir procedūrų komisija išaiškins, ar tai buvo spaudimas, sako dėl pokalbio su Marijampolės vadovais koalicijos partnerių socialdemokratų etikos sargams apskųstas Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.
Viktoras Pranckietis
Viktoras Pranckietis / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Interviu Žinių radijui trečiadienį jis taip pat tvirtino negalėjęs daryti spaudimo, nes Marijampolės skyrius jau buvo priėmęs sprendimą siūlyti trauktis iš koalicijos.

„Reiktų labai aiškiai pažymėti, kad sprendimas jau buvo priimtas, todėl spaudimo sprendimui būti negali. (...) Etikos ir procedūrų komisija išsiaiškins, kiek čia buvo to spaudimo“, – sakė V.Pranckietis.

„Aš neturiu dėl ko atsiprašyti, todėl kad spaudimo po veiksmo jau negali būti, gali būti šnipštas“, – Seimo pirmininkas atsakė klausiamas, ar nemėgins konflikto išspręsti be Etikos komisijos svarstymo, pavyzdžiui, atsiprašydamas socialdemokratų.

Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija pirmadienį koalicijos partnerių „valstiečių“ atstovą Seimo pirmininką V.Pranckietį dėl galimo spaudimo Marijampolės vadovams apskundė Seimo Etikos ir procedūrų komisijai.

Savo kreipimesi socialdemokratai nurodo, kad rugsėjo pradžioje Marijampolėje viešėjęs V.Pranckietis kalbėdamas su laikinąja Marijampolės mere socialdemokrate Irena Lunskiene vietos skyriaus sprendimą trauktis iš koalicijos susiejo su Vyriausybės parama savivaldybės projektams, pranešė partija.

Pats V.Pranckietis pripažino savivaldybės vadovų paklausęs, kaip miestas gali tikėtis paramos iš Vyriausybės, jeigu Marijampolės socialdemokratai balsavo už pasitraukimą iš valdančiosios daugumos.

„Tai sakiau – kaip jūs ruošiatės bendradarbiauti ateityje, kaip jūs tikitės Vyriausybės palaikymo savo planuose, jei jūs norite išeiti iš tos koalicijos?“ – interviu Žinių radijui praėjusią savaitę sakė V.Pranckietis.

„Aš klausiau, kaip jie gali galvoti apie labai aktyvią paramą jų projektams iš Vyriausybės, kada Vyriausybė turi taip pat nusistatyti prioritetus?“ – pridūrė jis.

Socialdemokratų partijos skyriai nuo vasaros balsuoja, ar reikėtų trauktis iš koalicijos. Marijampolės skyrius dėl to pasisakė liepą ir buvo vienas pirmųjų.

Šiuo metu už pasitraukimą iš valdančiosios koalicijos yra balsavę dauguma iš 60-ies socialdemokratų skyrių. Trauktis iš koalicijos siūlo 40 skyrių, persiderėti dėl koalicijos sutarties – šeši skyriai, likti koalicijoje – septyni skyriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai