Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Foxpay“ byloje suimtasis Vilhelmas Germanas siekia išeiti iš areštinės

Dar praėjusią savaitę 15min anonsavo, kad stambaus masto pinigų plovimo ir sukčiavimo byloje suimtas Vilhelmas Germanas sieks ištrūkti į laisvę. Jo advokatas buvo prasitaręs apie ruošiamą skundą dėl suėmimo. Šį pirmadienį šis planas pradedamas įgyvendinti: teismą pasiekė V.Germano gynėjo dokumentai.
Vilhelmas Germanas
Vilhelmas Germanas / Roberto Riabovo / BNS nuotr.

Vilhelmas Germanas yra suimtas byloje, kurioje nusikaltimai, įtariama, buvo vykdomi per finansinių technologijų įmonę „Foxpay“.

Vilniaus miesto apylinkės teismą pirmadienį pasiekė suimto įtariamojo Vilhelmo Germano ir jo gynėjo skundas, 15min informavo šio teismo atstovas Giedrius Janonis.

Skundas yra skirtas aukštesnės instancijos Vilniaus apygardos teismui, juo prašoma pripažinti neteisėtu bei nepagrįstu sprendimą, kurio pagrindu šiuo metu V.Germanas yra laikomas suimtas.

V.Germanas buvo suimtas užpraėjusią savaitę, spalio 17-ąją. Jo advokatas Giedrius Danėlius buvo minėjęs, kad netrukus po nepalankios teismo nutarties su įtariamuoju ėmė svarstyti, arba apskųsti teismo sprendimą skirti suėmimą ir prašyti švelnesnių apribojimų taikymo, arba dėl švelnesnių kardomųjų priemonių kreiptis į prokurorą.

Kaip jau skelbta, teisėsauga įtaria, kad V.Germanas su bendrininkais 2023–2024 metais galėjo neteisėtai legalizuoti mažiausiai 17 mln. eurų.

Suimtas 2 mėnesiams

Neviešas teismo posėdis dėl prokuroro pareiškimo žodinio proceso tvarka buvo surengtas nuotoliniu būdu. Anot teismo atstovo G.Janonio, V.Germaną buvo prašoma suimti įtariant jį sukčiavimu, papirkimu ir nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimu (Baudžiamojo Kodekso 182, 227, 216 str.).

VIDEO: FNTT apie „Foxpay“ finansinius nusikaltimus ir asmenų sulaikymus

Suprasti akimirksniu

  • Pareigūnams atliekant ikiteisminį tyrimą, spalio viduryje buvo sulaikyti septyni įtariamieji, tarp jų – I. Trinkūnaitė, V. Germanas bei buvusios socialinės apsaugos ir darbo ministrės Monikos Navickienės vyras Mindaugas Navickas.
  • Taip pat, kaip skelbė portalas „15min“, – trys buvę bei esami I. Trinkūnaitės ir V. Germano Šveicarijoje kurtos fintech grupės „iSun“ darbuotojai – Alfonsas Ambrazas, Ingrida Jezepčikienė ir Karolina Diržininkienė.

Ikiteisminio tyrimo teisėjas nutarė prokuroro prašymą tenkinti iš dalies ir skyrė įtariamajam kardomąją priemonę – suėmimą – 2 (dviejų) mėnesių laikotarpiui, šį terminą skaičiuojant nuo įtariamojo laikino sulaikymo dienos 2024 m. spalio 16 d. iki 2024 m. gruodžio 16 d.

Teismo nutartis remiasi trimis pagrindiniais motyvais: įtariamasis galimai gali slapstytis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ir teismo, gali trukdyti ikiteisminio tyrimo procesui ir galimai gali daryti naujus nusikaltimus.

15min montažas/Ieva Trinkūnaitė ir Vilhelmas Germanas
15min montažas/Ieva Trinkūnaitė ir Vilhelmas Germanas

Vykdant ikiteisminį tyrimą, susijusį su technologijų bendrovės „Foxpay“ veikla, atliktos 32 kratos, kurių metu surasta didelė pinigų suma, meno kūrinių, laikrodžių, taip pat areštuotas 3 mln. eurų turtas, pranešta penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje. Įtarimai dėl turtinių nusikaltimų ir korupcijos buvo pareikšti mažiausiai 7 asmenims.

VIDEO: Trumpai ir aiškiai: ką iki šiol žinome apie „Foxpay“ istoriją, Trinkūnaitės ir Germano sulaikymą

Ši byla turi politinį atspalvį, nes vienas iš įtariamųjų yra konservatorės parlamentarės Monikos Navickienės vyras Mindaugas Navickas. Pastarasis įtariamasis yra paleistas už užstatą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai