Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
10 13 /22:48

G.Landsbergis atsakė, ką laikytų „vieninteliu nusivylimu“ rinkimuose

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos lyderis, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis tvirtina ramiai ir kantriai laukiantis pirmo Seimo rinkimų turo rezultatų, o didesnis aktyvumas nei įprastai rodo, kad rinkėjai išgirdo žinutę. Kiek vėliau komentuodamas rinkimų rezultatus konservatorių lyderis atsakė, ką laikytų nusivylimu šiuose rinkimuose.

15min paklaustas, su kokiomis nuotaikomis į partijos štabą viešbutyje „Courtyard by Marriott“ atėjo laukti rinkimų rezultatų, jis atsakė, jog nuotaikos ramios ir kantrios.

„Ganėtinai ramiai. Manau, kad yra sunku prognozuoti arba nusiteikti vienokiai ar kitokiai, sakykime, krypčiai. Tiesiog – kantrybės, ramiai, dabar mes stebim. Aš tikrai esu dėkingas visiems rinkėjams, kurie atėjo. Yra labai svarbu matyti tą aktyvumą – tai turbūt istoriškai yra treti aktyviausi rinkimai, galbūt antri, kai suskaičiuosime balsus iš užsienio“, – kalbėjo konservatorių lyderis.

„Tai akivaizdu, jog rinkėjas išgirdo žinutę, kad Lietuvos ateitis sprendžiasi šituose rinkimuose“, – pridūrė jis.

Jis tuo pačiu ir vėl kalbėjo apie galimybę formuoti vadinamąją „vaivorykštės“ koaliciją su kitoje politinio spektro pusėje esančiais socialdemokratais.

„Negalime rizikuoti geru valstybės vardu ir tą turime labai aiškiai pasakyti. Labai aiškiai pasakyti, kad rinkėjas tai išgirstų ir puikiai suprastų. Ir viskas, čia yra pagrindinė žinia. Ir tada iš šito galima ekstrapoliuoti, kokios koalicijos yra galimos. Ko gero, Tėvynės sąjunga yra mažiausiai raudonų ribų užbrėžusi partija šiandien šiuose rinkimuose“, – kalbėjo G.Landsbergis.

Jo teigimu, pirmas uždavinys, pagal rinkėjus, – nepakeisti valstybės krypties, kadangi tokia galimybė po rinkimų yra.

„Mes tą aiškiai matom, mes susiduriam su tuo rinkėju ir tai yra svarbi žinia, kad valstybės kryptis gali keistis. Jeigu mes tylėsim, tai nepakeis augimo. Ponas Žemaitaitis pats labai aiškiai pasakė, kad jo iškilimą lėmė socialdemokratų silpnumas, apie kurį mes irgi kalbėjom ir raginom susitelkt, dėl to ir parėmėm prezidento iniciatyvas, kurios galbūt galėjo tam padėti. Taip kad pirmiausia kairieji turėtų neužleisti savo pozicijų radikalams, nes matom tą, beje, Europoje, kad kairiųjų partijų griūtis dažnai atveda radikalus į valdžią. Neleiskime, kad tai atsitiktų“, – tikino TS-LKD lyderis.

Ką laikytų nusivylimu rinkimuose?

Kiek vėliau komentuodamas pirminius rinkimų rezultatus konservatorių lyderis atsakė, ką laikytų nusivylimu šiuose rinkimuose.

„Aš pasakysiu tik tiek – iš užsienio politikos perspektyvos kovojam už demokratiją, liūdime, kai tos demokratijos kitur būna mažiau, ir stengiamės ją stiprinti, padėti kitiems – pats važiuoju, rytoj keliauju į Moldovą, kur irgi siekiame padėti valstybei išlaikyti vakarietišką, europinę kryptį“, – atsakydamas į 15min klausimą, ar laikytų nusivylimu tai, jeigu po rinkimų tektų dirbti opozicijoje, teigė G.Landsbergis.

„Tai kaip aš galėčiau pasakyti ką nors kito apie tai, kad Lietuvoje tiesiog vyksta demokratiniai procesai. Vienintelis mano nusivylimas būtų tai, jeigu Lietuva, užėmusi stiprią poziciją, pripažįstama tarp partnerių, turėdama labai aukštą pasitikėjimą ir labai įtvirtinusi save, pradėtų tą kryptį keisti ir tam potencialo šiandien, deja, mes matome“, – pridūrė jis.

Po pokalbio su žurnalistais G.Landsbergis išvyko iš partijos štabo, iš kurio prieš kurį laiką išvyko ir premjerė Ingrida Šimonytė, teigusi, kad susirgo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas