Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

G.Landsbergis atkirto rusų opozicionieriui: matau, kaip paprasti rusai žudo paprastus ukrainiečius

Praeitą savaitę išlaisvintas Rusijos opozicijos aktyvistas Vladimiras Kara-Murza sukritikavo Vakarų sankcijas Rusijai, teigdamas, kad jos turi būti nukreiptos prieš V.Putino režimą, o ne visą šalį. Į tai socialiniame tinkle „X“ atsakė Gabrielius Landsbergis, teigdamas, kad jis girdi apie paprastų rusų nekaltumą, tačiau čia pat mato, kaip tie paprasti rusai žudo paprastus ukrainiečius. Todėl apie sankcijų švelninimą negali būti jokios kalbos.
Gabrielius Landsbergis ir Vladimiras Kara-Murza
Gabrielius Landsbergis ir Vladimiras Kara-Murza / 15min montažas

Rusijos opozicijos aktyvistas Vladimiras Kara-Murza praeitos savaitės pabaigoje spaudos konferencijoje Bonoje sukritikavo Vakarų sankcijas Rusijai.

„Dažnai sankcijos nukreiptos ne prieš Putino režimą ir jo aplinkos nusikaltėlius, o prieš visą šalį. Tai nesąžininga ir duoda priešingą rezultatą“, – sakė jis.

Plačiau – Išlaisvintas Kremliaus kritikas paragino Vakarus sušvelninti Rusijai taikomas sankcijas.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis į tokius Rusijos opozicionieriaus pareiškimus atsakė socialiniame tinkle „X“.

„Norėčiau atkreipti dėmesį į pasikartojantį tų „paprastų rusų“ klausimą, kuriems „neturėtų būti taikomos sankcijos“, – rašė G.Landsbergis.

„Aš girdžiu kalbas apie paprastų rusų nekaltumą, bet tada matau, kaip tie paprasti rusai žudo paprastus ukrainiečius, – tęsė ministras. – Matau paprastas rusų motinas, kurios atsisveikina su savo paprastais rusų sūnumis ir linki jiems sėkmės darant įprastus Rusijos karo nusikaltimus.“

Toliau jis minėjo matąs, kaip „paprasti rusai švenčia žudymą“, o „paprasti rusų tėvai“ savo „paprastus rusų vaikus“ rengia karinėmis uniformomis, ant kartotinių tankų piešia raidę Z.

Arba – jie renkasi miestų aikštėse, kad sustotų Z raidės forma.

„Paprasta Rusija serga. Gydymas bus ilgas ir alinantis procesas, kuris gali prasidėti tik tada, kai Rusija, ne tik Putinas, bus nugalėta. Be pralaimėjimo Ukrainoje Rusija tiesiog plėsis, – rašė G.Landsbergis. – Taigi apie tas „nesąžiningas“ sankcijas „paprastiems rusams“... Na, viskas, kas pristabdo totalią Rusijos karo mašiną, turės paprastų lietuvių palaikymą.“

Savo įrašus ministras pabaigė žodžiais „Slava Ukraini“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi