Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

G.Landsbergis Kišiniove aptars Moldovos integraciją į ES, Lietuvos paramą šaliai

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis pirmadienį ir antradienį viešės Moldovoje, kur susitiks su šios valstybės vadovais, aptars jos integraciją į Europos Sąjungą (ES), Lietuvos paramą šaliai.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Pasak Užsienio reikalų ministerijos, G. Landsbergis dalyvaus Partnerystės su Moldova platformos ministrų lygmens susitikime, kuriame diskutuos apie Moldovos pažangą vykdant reformas, paramos poreikius ir Lietuvos teikiamą pagalbą.

Ministerijos teigimu, ministrų susitikimas vyksta Moldovai svarbiu laikotarpiu – likus kiek daugiau nei mėnesiui iki šalies prezidento rinkimų bei referendumo dėl integracijos į ES, kurie abu vyks spalio 20 dieną.

Šalies sostinėje Kišiniove G. Landsbergis taip pat susitiks su Moldovos prezidente Maia Sandu (Maja Sandu), užsienio reikalų ministru Mihaijumi Popsoijumi (Mihajumi Popšojumi) bei vicepremjere eurointegracijos klausimais Cristina Gherasimova (Kristina Gerasimova).

Politikai aptars derybas dėl narystės ES bei jose Lietuvos teikiamą paramą, šalies atsparumą destabilizuojantiems Rusijos veiksmams.

Partnerystės su Moldova platforma buvo įsteigta 2022 metais Prancūzijos, Rumunijos ir Vokietijos iniciatyva. Ministrų lygmens susitikimas rengiamas jau penktą kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas