Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 07

G.Landsbergis: neabejoju, kad Lenkija ras trumpiausią kelią iki stabilios vyriausybės

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako neabejojantis, kad Lenkija ras „geriausią ir trumpiausią kelią“ suformuoti stabilią Vyriausybę.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vis dėlto jis nekomentuoja šios šalies vadovo pasirinkimo pavesti naują kabinetą formuoti daugumos nelaimėjusios partijos atstovui, dabartiniam premjerui Mateuszui Morawieckiui.

„Nekomentuosiu vidaus politikos sprendimų, mūsų strateginis partneris, neabejoju, kad ras geriausią ir trumpiausią kelią iki stabilios, veiksmingos vyriausybės suformavimo, o mes toliau tęsime pagalbą Ukrainai bendrai ir mūsų strateginę partnerystę su vyriausybe, kuris bus suformuota“, – antradienį žurnalistams Sieme sakė G.Landsbergis.

Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda pirmadienį paskyrė dabartinį ministrą pirmininką M.Morawieckį bandyti suformuoti kitą šalies vyriausybę, nepaisant to, kad jo partija rinkimuose nelaimėjo daugumos.

Po praėjusį mėnesį įvykusių visuotinių rinkimų, kuriuose valdančioji dešinioji partija „Teisė ir teisingumas“ (PiS) prarado daugumą parlamente ir pralaimėjo trims susivienijusioms opozicinėms partijoms, vedamoms Pilietinės platformos (PO), tačiau liko daugiausiai balsų surinkusia paviene partija.

Dabartinės vyriausybės sąjungininkas A.Duda anksčiau teigė, kad yra du kandidatai į ministrus pirmininkus: dabartinis premjeras, deleguotas valdančiųjų PiS, ir buvęs ministras pirmininkas, pagrindinis opozicijos lyderis Donaldas Tuskas.

Manoma, kad dėl prezidento sprendimo bus atidėtas veikiančios vyriausybės sudarymas, nes įstatymų leidėjai greičiausiai nesuteiks M.Morawieckiui reikiamo pritarimo jo ministrų kabinetui.

A.Duda pabrėžė, kad M.Morawieckio partijai turėtų būti suteikta galimybė likti valdžioje, nes ji laimėjo daugiau balsų nei bet kuri kita pavienė politinė jėga.

Prezidentas teigė, kad jei M.Morawieckiui nepavyks, jis perduos vyriausybės formavimo užduotį antrai pagal dydį parlamente D. Tusko Pilietinei koalicijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas