Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 10

G.Landsbergis Paryžiuje: situacija pasienyje su Baltarusija reikalauja griežto bendro atsako

Vėlų lapkričio 9 dienos vakarą užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, lankydamasis Paryžiuje, susitiko su Prancūzijos užsienio reikalų ministru Jeanu-Yvesu Le Drianu, rašoma ministerijos pranešime spaudai.
Gabrieliaus Landsbergio susitikimas su Prancūzijos užsienio reikalų ministru Jeanu-Yvesu Le Drianu
Gabrieliaus Landsbergio susitikimas su Prancūzijos užsienio reikalų ministru Jeanu-Yvesu Le Drianu / Ludo Segers nuotr.

Susitikimo metu aptarti dvišaliai santykiai, Baltarusijos režimo eskaluojama neteisėtos migracijos krizė ir galimas Europos Sąjungos (ES) atsakas, santykiai su Kinija ir Rusija, bendradarbiavimas Indijos ir Ramiojo vandenyno regione, situacija Sahelyje ir kiti aktualūs tarptautinės darbotvarkės klausimai.

„Pastarųjų dienų įvykiai pasienyje su Baltarusija rodo, kad situacija yra labai pavojinga ir nenuspėjama. Siekdama išvengti tolesnės įvykių eskalacijos, ES turi imtis bendrų ryžtingų veiksmų Baltarusijos režimo atžvilgiu, įskaitant papildomas sankcijas, kurios apimtų ir oro uostus. Tai nėra išpuolis tik prieš Lietuvą, Lenkiją ar Latviją. Tai yra išpuolis prieš ES ir visą demokratinių šalių bendruomenę“, – pažymėjo Lietuvos diplomatijos vadovas. Ministras G.Landsbergis pabrėžė, kad, reaguojant į tokio pobūdžio hibridines atakas, turėtų būti atitinkamai adaptuojama ES migracijos politika, kas galėtų tapti vienu iš Prancūzijos pirmininkavimo ES Tarybai prioritetų.

Ministras G.Landsbergis padėkojo Prancūzijai už jos indėlį į Lietuvos ir viso regiono saugumo stiprinimą. „Esame suinteresuoti glaudesniu bendradarbiavimu su Prancūzija gynybos ir saugumo srityse, ketiname prisidėti prie Prancūzijos vadovaujamos tarptautinės karinės operacijos „Takuba“ Malyje“, – sakė Lietuvos užsienio reikalų ministras.

Kalbėdamas apie santykius su Kinija, ministras G.Landsbergis akcentavo ES solidarumo ir kalbėjimo vienu balsu poreikį. „Reguliaraus 27+1 formato sukūrimas sudarytų galimybes efektyviau bendradarbiauti su Kinija ir apginti mūsų bendrus interesus“, – sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Ministrai aptarė bendradarbiavimo Indijos ir Ramiojo vandenyno regione svarbą bei Prancūzijos planus šioje srityje jos pirmininkavimo ES Tarybai metu.

Ministras taip pat pasidžiaugė intensyvėjančiais dvišaliais santykiais. Pastaruoju metu Paryžiuje lankėsi Lietuvos ekonomikos ir inovacijų bei krašto apsaugos ministrai, artimiausiu metu planuojami Seimo pirmininkės ir kultūros ministro vizitai.

Šiandien ministras G.Landsbergis sakys kalbą UNESCO Generalinės konferencijos plenarinių debatų metu. Taip pat susitiks su Prancūzijos valstybės sekretoriumi Europos reikalams Clementu Beaune.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?