Ir vasarą naujienų netrūksta. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

G. Landsbergis su Armėnijos kolega aptars šalies bendradarbiavimą su ES

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ketvirtadienį susitiks su Vilniuje viešinčiu Armėnijos diplomatijos vadovu Araratu Mirzojanu.
Araratas Mirzojanas
Araratas Mirzojanas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip skelbia Užsienio reikalų ministerija (URM), ministrai aptars Lietuvos ir Armėnijos bendradarbiavimą dvišaliu bei tarptautiniu lygiu, situaciją Armėnijoje, demokratines reformas ir šalies siekį stiprinti bendradarbiavimą su Europos Sąjunga (ES), taip pat situaciją Pietų Kaukazo regione bei Armėnijos ir Azerbaidžano taikos procesą.

G. Landsbergis su A. Mirzojanu pasirašys susitarimo memorandumą tarp Lietuvos ir Armėnijos užsienio reikalų ministerijų dėl bendradarbiavimo su ES susijusiais klausimais.

Vizito Lietuvoje metu ministras taip pat susitiks su Seimo pirmininke Viktorija Čmilyte-Nielsen.

Kovo mėnesį Armėnijos premjeras Nikolas Pašinianas paragino surengti platų viešą dialogą dėl galimybės šaliai pateikti paraišką prisijungti prie Europos Sąjungos.

Tai dar vienas ženklas, kad šalis vis labiau tolsta nuo savo tradicinės sąjungininkės Rusijos.

Maskvos plataus masto karas Ukrainoje suaktyvino ES siekį plėstis, o Briuselis neseniai pagaliau uždegė žalią šviesą Ukrainai, Moldovai ir Sakartvelui pradėti ilgą kelionę į Bendriją.

Jerevanas, siekdamas naujų garantijų dėl saugumo, užmezgė ryšius su Vakarų valstybėmis, pirmiausia su JAV ir Prancūzija. 

Rusija dešimtmečius buvo pagrindinė Kalnų Karabacho konflikto tarpininkė, tačiau pastaruosius dvejus metus ji apleido šią sritį dėl savo karo Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Reklama
Šekspyriška vasara Pakruojo dvare: spektakliai, kvapą gniaužiantys triukai ir įspūdingos gėlių kompozicijos
Užsisakykite
15min naujienlaiškius