Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

G. Landsbergis susitikime su R. Umerovu ragino sąjungininkus spartinti paramą Ukrainai

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis susitikime su Ukrainos gynybos ministru Rustemu Umerovu paragino Vakarų sąjungininkus kuo skubiau Kyjivui pristatyti pažangią ginkluotę, išreiškė palaikymą Ukrainos atakoms į Rusijos karinius objektus tolimojo nuotolio raketomis.
Gabrielius Landsbergis
Gabrielius Landsbergis / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

„Lietuva laikysis savo prisiimto įsipareigojimo karinei ir saugumo paramai Ukrainai skirti ne mažiau 0,25 proc. BVP. Raginame ir savo sąjungininkus siekti analogiško rodiklio, nedelsiant perduoti Ukrainai daugiau ir pažangesnių tolimojo nuotolio raketų, naikintuvų, oro gynybos sistemų“, – šeštadienį išplatintame Užsienio reikalų ministerijos pranešime cituojamas G. Landsbergis.

„Tvirtai remiame pastangas didinti amunicijos tiekimą, stiprinti oro gynybą, leisti naudoti tolimojo nuotolio raketas smūgiams į Rusijos karinius objektus be jokių apribojimų“, – susitikime su R. Umerovu sakė ministras.

Jis ragino Vakarus „nepasiduoti Maskvos blefui“, imtis ryžtingesnių pagalbos Ukrainai veiksmų.

„Rusija privalo būti nugalėta: pats laikas mums atsikratyti baimės, peržiūrėti savo pačių nustatytas raudonas linijas ir „deeskalavimo“ politiką“, – teigė ministras.

Susitikimo metu šalių ministrai aptarė situaciją fronte, karinės pagalbos Ukrainai prioritetus, galimybės Lietuvai investuoti į Ukrainos gynybos pramonę.

Tai – devintas G. Landsbergio vizitas Ukrainoje nuo Rusijos invazijos į šią šalį pradžios 2022 metų vasarį. Jis Ukrainoje lankysis iki sekmadienio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas