Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G. Landsbergis: V. Zelenskio pergalės planas yra įgyvendinamas

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio siūlomas pergalės planas yra įgyvendinamas.
URM nuotr.
URM nuotr.

Taip jis kalbėjo ketvirtadienį Rygoje susitikęs su Latvijos užsienio reikalų ministre Baiba Braže.

Kaip pranešė Užsienio reikalų ministerija, susitikime aptarti Lietuvos ir Latvijos dvišalio bei regioninio bendradarbiavimo, Baltijos jūros regiono saugumo klausimai, Rusijos karas prieš Ukrainą ir paramos telkimas nuo agresijos besiginančiai šaliai, kiti aktualūs tarptautinės darbotvarkės klausimai.

„Lietuva ir Latvija turi aiškų tikslą ir viziją, tai – Ukrainos pergalė, visi pripažįstame, kad Ukraina turi laimėti – kito kelio nėra. Rusija nesustos, kol nebus sustabdyta. Galime įgyvendinti Volodymyro Zelenskio planą“ – ministerijos pranešime cituojamas G. Landsbergis.

„Galime padidinti ginkluotės tiekimus ir panaikinti apribojimus, galime suteikti saugumo garantijas, kad Rusija nesikėsintų dar kartą. Ar tai padarysime – mūsų valioje pasirinkti. Tik žinau, kad pasirinkę kitą planą nei Zelenskio, vėliau smarkiai gailėtumėmės“, – teigė jis.

V. Zelenskio pergalės planą sudaro penki punktai: kvietimas Ukrainai prisijungti prie NATO, gynybos aspektas, atgrasymas nuo Rusijos agresijos, ekonomikos augimas ir bendradarbiavimas bei saugumo architektūra po karo.

Jame pabrėžiama būtinybė perkelti karą į Rusijos teritoriją, raginama panaikinti apribojimus tolimojo nuotolio smūgiams Rusijoje ir teikti Vakarų paramą numušant Rusijos raketas ir dronus virš Ukrainos.

Rygoje ministras G. Landsbergis dalyvavo ir 2024 metų Baltų apdovanojimo įteikimo ceremonijoje.

Šiemet Baltų apdovanojimą Lietuvos ir Latvijos diplomatijos vadovai įteikė Latvijos universiteto profesoriui Peteriui Vanagui, kuris yra vienas autoritetingiausių pasaulio mokslininkų baltų kalbotyros srityje.

G. Landsbergis ketvirtadienį taip pat dalyvavo kasmetinėje Rygos saugumo konferencijoje, kurioje Lietuvos ir Latvijos užsienio reikalų ministrai su konferencijos dalyviais aptarė globalius saugumo iššūkius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito