Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 19

G.Maželis: „Vilniaus viešasis transportas“ stengsis nedidinti bilietų kainų

Vilniaus savivaldybės valdoma įmonė „Vilniaus viešasis transportas“ (VVT) norėtų, kad atnaujinant miesto autobusų ir troleibusų parką, bilietų kainos nedidėtų, sako būsimas naujas įmonės vadovas. Gintaras Maželis sako, jog atnaujinant parką, galima mažinti sąnaudas, nes naujoms transporto priemonėms reikia mažiau atsarginių detalių.
Autobusų stotelė
Autobusų stotelė / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Aš manyčiau, kad reikia įsigilinti ir reikia dviejų – trijų mėnesių vizijų nusistatymui bei požiūriui, kur judės įmonės veikla. Iš tikrųjų stengsimės, kad bilietų kaina nedidėtų, nors paėmus europinį kainų vidurkį, mūsų bilietų kainos yra 2-3 kartus mažesnės. Jei mes kalbame apie parko atsinaujinimą, norėtųsi, kad jos liktų tokios pačios“, – BNS antradienį sakė naujasis VVT vadovas G.Maželis, kuris VVT pradės vadovauti gegužės 2 dieną.

Jis teigė, jog pradėjęs dirbti, peržiūrės įmonės struktūrą ir numatys kelis veiklos scenarijus.

„Per artimiausius tris mėnesius pabandyti su komanda sustyguoti veiklą ir numatyti kelis veikimo scenarijus, kaip artimiausius 2-3 metus įmonė galės veikti. Koks didžiausias efektyvumas iš tų scenarijų gali būti įmonės veiklai gerinti ir savivaldybės lėšų mažesniam reikalavimui, kaip iš akcininko ir, be abejo, aktyvumas bei kilometro savikainos mažinimas. Efektyvumas ir sąnaudų mažinimas – svarbiausia“, – teigė G.Maželis.

Iki šiol jis dirbo bendrovės „Linas Agro“ antrinių įmonių Latvijoje finansų vadovu, o anksčiau vadovavo „UniCredit Bank“ Lietuvos padaliniui.

Vilniaus savivaldybė balandžio pradžioje paskelbė tarptautinį privataus vežėjo konkursą – jo laimėtojas turės pristatyti 43 naujus didelius bei 52 mažesnius autobusus – pirmieji bus skirti miestui, o mažesni – priemiesčiams.

Vilniuje 30 minučių viešojo transporto bilietas kainuoja 0,64 euro, o 30 dienų – 28,96 euro, Kaune – atitinkamai 0,29 euro ir 27 eurus, Klaipėdoje vienkartinis bilietas kainuoja 50 centų, o 30 dienų – 26 eurus.

„Vilniaus viešasis transportas“ kasdien naudoja 307 autobusus, kurių vidutinis amžius – 14 metų, bei 188 troleibusus (21,6 metų), kurie darbo dienomis vidutiniškai perveža 498 tūkst. keleivių. Įmonė praėjusiais metais gavo 50 mln. eurų pajamų, joje dirba daugiau kaip 2,2 tūkst. darbuotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito