Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 31

G.Nausėda apie K.Bartoševičiaus istoriją: sudėtinga suprasti, kai žmogus pareiškimą atsiunčia iš tolimosios Čilės

Kėdainiuose besilankantis prezidentas Gitanas Nausėda pakomentavo ir ką mano apie vaikų tvirkinimu įtariamo dabar jau buvusio Seimo nario Kristijono Bartoševičiaus istoriją. Anot prezidento, sudėtinga suprasti, kai Seimo narys pareiškimą, kad nori trauktis iš Parlamento, atsiunčia penktadienio vakarą iš Čilės.
Gitanas Nausėda ir Kristijonas Bartoševičius
Gitanas Nausėda ir Kristijonas Bartoševičius / 15min nuotr.

„Turbūt, švelniai tariant, sudėtinga suprasti, kaip žmogus staiga savo pareiškimą atsiunčia iš tolimosios Čilės penktadienį, 8 val. vakare. Pirmadienį ketina vykti į Indiją ir visa tai pateikiama kaip seniai brendusio apsisprendimo rezultatas.

Jeigu taip ir buvo, elgesys buvo labai keistas“, – kalbėjo G.Nausėda, paklaustas apie šią istoriją, kai prieš savaitę, praėjusį pirmadienį, Seimo narys K.Bartoševičius staiga pareiškė pasitraukiąs iš Seimo, o netrukus generalinė prokurorė kreipėsi į Seimo pirmininkę dėl jo teisinės neliečiamybės panaikinimo ir atskleidė, jog parlamentarui metami seksualinio pobūdžio kaltinimai.

VIDEO: Tiesiogiai iš Kėdainių – prezidento G.Nausėdos komentaras apie aktualijas

Vis dėlto prezidentas sakė nenorįs leistis į detales, kadangi šiuo metu reikia „nuoširdžiai pripažinti, kad tai didžiulis smūgis mūsų politinei sistemai, pasitikėjimo valdžios institucijoms lygis“.

„Kai kuriomis institucijoms ir taip tas pasitikėjimas nebuvo aukštas, po tokių skandalų jis dar labiau sumažės. Tai yra problema, nes šiandien politika yra tokia veikla, kuria žmonės bodisi. Tą galiu pasakyti atvirai.

Labai gaila, nes tuomet į politiką nesiryžta ateiti žmonės, kurie tikrai galėtų kažką pakeisti ir kurių verkiant reikia pradedant savivaldybe ir baigiant nacionaline politika“, – kalbėjo prezidentas.

Jis teigė, kad nereikėtų skubėti teisti žmogaus, kuris nėra nuteistas. Bet esą prokurorai turbūt pradėjo tyrimą ne „iš tuščio lapo“.

Anot prezidento, reikia kapstytis iš skandalo, tačiau tik padarius išvadas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas