Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 28 /17:30

G.Nausėda: Europa ir pasaulis per šias savaites pasikeitė neatpažįstamai

Rusijos pradėtas karas Ukrainoje turės savo pabaigą, o Rusija, Europa ir pasaulis per šias porą savaičių pasikeitė neatpažįstamai, sako prezidentas Gitanas Nausėda.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Semiuosi drąsos iš tų žinių, kurios ateina iš mūsų sąjungininkų. Nekalbu apie Ukrainą, kur tauta, prezidentas yra herojai.

Sąjungininkai išgyvena mąstymo revoliuciją, kai palygini, kas buvo prieš porą savaičių, Europa ir pasaulis pasikeitė negrįžtamai, bent jau Rusijos atžvilgiu“, – interviu „Info TV“ laidai „Info diena“ sakė prezidentas.

Jis pabrėžė manantis, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas „užlipo ant minos“, o konfliktas turės savo pabaigą.

„Šita avantiūra bus paskutinė, neišsiplečianti į kitas Europos dalis“, – papildė G.Nausėda.

Šalies vadovas nemano, kad karinė agresija Ukrainoje yra tik Rusijos karas, ir pridėjo galvojantis, kad greitu metu Baltarusijos kariuomenė tiesiogiai dalyvaus operacijose prieš Ukrainą.

„Vienareikšmiškai Baltarusija turi būti taikinyje sankcijų prasme, nes tai yra toks pats agresorius kaip ir Rusija. Ko gero, Baltarusijai sankcijos nebus mažiau skausmingos negu Rusijai“, – tikino G.Nausėda.

Į derybas tarp Ukrainos ir Rusijos prezidentų G.Nausėda tikino nededantis daug vilčių, tačiau vadino jas „žingsniu į priekį“.

Maskvos ir Kijevo delegacijos pirmadienį susitiko derybų prie Ukrainos ir Baltarusijos sienos, šalia Pripetės upės.

Rusijos delegaciją sudaro Užsienio reikalų ir Gynybos ministerijų, prezidento administracijos ir kitų žinybų atstovai. Delegacijai vadovauja Vladimiro Putino patarėjas Vladimiras Medinskis.

Ukrainos prezidentūros spaudos tarnyba informavo, kad Kijevo delegaciją sudaro valdančiosios partijos „Liaudies tarnas“ („Sluha narodu“) frakcijos parlamente lyderis Davydas Arachamija, gynybos ministras Oleksijus Reznikovas, užsienio reikalų viceministras Mykola Točyckis, prezidentūros patarėjas Mychailo Podoliakas, Ukrainos delegacijos Trišalėje kontaktinėje grupėje vadovo pavaduotojas Andrijus Kostinas, Aukščiausiosios Rados narys Rustemas Umerovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas