Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 08 /15:39

G.Nausėda iš savo lėšų padengs apie 12 tūkst. eurų rinkimų kampanijos įsipareigojimų

Gegužę antrai kadencijai perrinktas prezidentas Gitanas Nausėda iš savo lėšų padengs maždaug 12 tūkst. eurų rinkimų kampanijos įsipareigojimų, BNS pirmadienį patvirtino jo komanda.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Roberto Riabovo / BNS nuotr.

G.Nausėdos rinkimų štabo vadovas Povilas Mačiulis BNS sakė, kad šie pinigai bus panaudoti atsiskaitant su bendrove „Arena Media“.

„15min“ pirmadienį pranešė, kad, liepos 4 dienos duomenimis, šios bendrovės sąskaita G.Nausėdos kampanijai siekia beveik 70 tūkst. eurų, bet P.Mačiulis nurodė, jog didžioji dalis jos bus apmokėta iš prezidentą parėmusių fizinių asmenų lėšų.

Savomis lėšomis G.Nausėda turės padengti beveik 12,2 tūkst. eurų likutį.

„Pagal teisės aktus, prezidentas pagal savo gaunamas pajamas savo kampanijai gali paaukoti apie 30 tūkst. eurų. Tai jis paaukos trūkstamą sumą ir įsipareigojimai bus sudengti“, – BNS sakė P.Mačiulis.

Pasak „15min“, didžioji dalis „Arena Media“ sąskaitos yra už politinės reklamos televizijos eteryje sklaidą.

Liepos 4 dienos duomenimis, G.Nausėda taip pat nebuvo atsiskaitęs su rinkimų kampanijos iždininke už kampanijos finansų tvarkymą. Pasartoji suma siekia 2 tūkst. eurų.

Iš viso G.Nausėdos kampanija išleido 248,2 tūkst. eurų, surinko 232 tūkst. eurų paramos.

Valstybės mokesčių inspekcijos (VMI) skelbiamos turto deklaracijos už 2023 metus duomenimis, G.Nausėdos santaupos siekia apie 20 tūkst. eurų.

Pirmosios ponios Dianos Nausėdienės turimų santaupų suma siekia beveik 19 tūkst. eurų.

Anot „15min“, Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, finansinių įsipareigojimų turi ir antra rinkimuose likusi premjerė Ingrida Šimonytė bei trečias buvęs Ignas Vėgėlė.

I.Šimonytė turi 500 eurų įsipareigojimą „Google“ už politinės reklamos sklaidą internete. Iš viso I.Šimonytė deklaravo patyrusi beveik 473 tūkst. eurų išlaidų. Didžiąją dalį lėšų I.Šimonytės kampanijai paaukojo ją iškėlusi Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai.

Savo ruožtu advokato I.Vėgėlės įsipareigojimai, VRK duomenimis, siekia 3,5 tūkst. eurų. Iš viso jis deklaravo patyręs 220,6 tūkst. eurų išlaidų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus