Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
11:23 /11:42

G.Nausėda mano, kad valdančioji koalicija paaiškės pirmadienio naktį

Prezidentas Gitanas Nausėda sako manantis, kad valdančioji koalicija išaiškės jau pirmadienio naktį po antrojo Seimo rinkimų turo.

„Aš manau, kad taip. Manau, kad nereikės labai ilgai laukti ir matysime galbūt net prieš vidurnaktį, nors nenoriu spėlioti, priklausys nuo balsavimo skaičiavimo efektyvumo“, – sekmadienį žurnalistams sakė Naujojoje Vilnioje balsavęs šalies vadovas.

Taip jis kalbėjo valdančiąją koaliciją ketinant sudaryti trims partijoms – Lietuvos socialdemokratų partijai, Demokratų sąjungai „Vardan Lietuvos“ ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai – nors dalis ekspertų abejoja, jog šios politinės jėgos po abiejų Seimo rinkimų turų turės daugumą naujajame parlamente.

Prezidentas sakė nenorintis spėlioti, ar trijų partijų užteks valdančiajai koalicijai sudaryti.

„Tai visiškai būrimas iš kavos tirščių“, – sakė G.Nausėda.

Vis tik jis kalbėjo besitikintis, kad valdančioji koalicija bus darbinga ir „neišsiskirs esminiais strateginiais Lietuvos gyvenimo klausimais“.

Naujosios Vilnios vienmandatėje apygardoje, kurioje registruotas prezidentas, sekmadienį varžosi konservatorių kandidatas Liutauras Kazlavickas ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovė Edita Tamošiūnaitė.

Penktadienį interviu BNS G. Nausėda teigė balsuosiantis strategiškai, tačiau sekmadienį neatsakė, pagal kokius principus rinkosi kandidatą.

„Strateginis balsavimas apima įvertinimą, kad būtų ne tik stabili valdančioji koalicija, bet ir stipri opozicija, kas yra demokratijos atributas. Taip ir supraskite“, – sakė prezidentas.

Vėliau jis pridūrė pasirinkęs kandidatą, turintį aiškų požiūrį į vertybinius klausimus, Lietuvos ateitį.

Šalies vadovas sakė, kad neskubės pokalbiui kviesti daugiausia mandatų surinkusios partijos atstovo.

„Aš manau, kad nereikėtų skubėti ir reikėtų pirmiausia pačioms partijoms įvertinti, kas jas ves į Vyriausybę ar kas imsis Vyriausybės vadovo vaidmens“, – teigė G.Nausėda.

Jis pridūrė po antrojo rinkimų turo ketinantis kalbėtis su visų partijų atstovais, tačiau kada konkrečiai tai įvyks, negalėjo pasakyti.

G.Nausėda taip pat ragino rinkėjus balsuoti antrajame ture. Anot jo, aktyvumas kol kas nėra didelis ir tai liūdina.

Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, per keturias valandas antrajame Seimo rinkimų ture balsavo 8,91 proc. rinkėjų. Bendras aktyvumas kartu su balsavusiais iš anksto siekia 19,71 procento.

Per pirmąjį Seimo rinkimų turą daugiausiai – 20 – mandatų iškovojo Lietuvos socialdemokratų partija, po jų seka Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai su 18 mandatų, „Nemuno aušra“ su 15 mandatų.

Antrajame ture renkami 63 Seimo nariai.

Balsavimas rinkimų apylinkėse prasidėjo 7 ir baigsis 20 valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai